Bershit 2.0: Siapa kata perhimpunan aman tak payah permit?

Share


Ramai puak-puak Pakatan Haram yang merungut dengan tindakan yang diambil Unit Tindakan Khas atau lebih dikenali sebagai FRU terhadap mereka pada perhimpunan Bershit 2.0, semalam. Menurut mereka, itu adalah hak mereka untuk berhimpun secara aman sebagaimana yang diperuntukkan undang-undang di bawah artikel 10 Perlembagaan Negara.

Baiklah, saya berikan di sini “artikel 10” yang mereka katakan itu.

Artikel 10.

Kebebasan bercakap, berhimpun dan menubuh persatuan.

(1) Tertakluk kepada fasal (2), (3) dan (4);

(a) Tiap-tiap warganegara adalah berhak bebas bercakap dan mengeluarkan fikiran;

(b) Semua warganegara adalah berhak berhimpun secara aman dan dengan tidak bersenjata;

(c) Semua warganegara adalah berhak menubuhkan persatuan.

(2) Parlimen boleh dengan undang – undang menggunakan:

(a) Ke atas hak-hak yang diberi oleh perenggan (a) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau mustahak demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, perhubungan persahabatan dengan negeri-negeri lain, ketenteraman awam untuk melindungi keistimewaan-keistimewaan parlimen atau mana-mana Dewan Negeri atau untuk mengelakkan penghinaan terhadap mahkamah, fitnah, atau perbuatan mengapi-api supaya dilakukan sesuatu kesalahan;

(b) Ke atas hak yang diberi oleh perenggan (b) Fasal (1), apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau mustahak demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, atau ketenteraman awam;

(c) Ke atas hak yang diberi oleh perenggan (c) Fasal (1) apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau mustahak demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya atau ketenteraman awam atau akhlak.

(3) Sekatan-sekatan ke atas hak menubuhkan persatuan yang diberi oleh perenggan (c) Fasal (1) boleh juga dikenakan oleh mana-mana undang-undang mengenai buruh atau pelajaran.

Memang jelas artikel di atas memberikan kebebasan untuk berhimpun secara aman. Memang benar. Tapi, mengapa puak-puak Pakatan Haram ini hanya melaungkan mengenai perkara 1(b) saja? Sedangkan artikel 10 itu tidak terhenti di situ, ada lagi sambungannya!

Cuba lihat perkara 2(a), 2(b), 2(c) dan perkara 4, mengapa perkara-perkara ini tidak dilaungkan sekali bahawa mereka wajar disekat dari sebarang perhimpunan, sama ada aman atau pun tidak? Nampak sangat puak-puak Pakatan Haram ini hanya melaungkan hak mereka untuk berhimpun, tapi menafikan hak-hak yang lebih banyak kepada pihak berkuasa untuk menyekat perhimpunan yang menyusahkan rakyat semalam!

DYMM Yang DiPertuan Agong sebagai Ketua Tertinggi Negara sudah bertitah supaya tidak menghuru-harakan negara dengan mengadakan demonstrasi jalanan dan menitahkan agar mereka berhimpun di stadium. Tapi mereka sengaja seolah mempermain-mainkan titah Baginda Tuanku dengan melakukan demonstrasi jalanan menuju ke Stadium Merdeka pula! Elok mereka-mereka ini dibuang negara saja…

Selain itu, pihak berkuasa tidak mengeluarkan permit kepada mana-mana pihak untuk berhimpun pada 9 Julai, semalam. Sama ada aman atau tidak, pihak berkuasa menggunakan segala peruntukan yang ada untuk menolak semua permohonan tersebut, apatah lagi polis menemui pelbagai jenis bahan letupan dan molotov cocktail. Atas dasar keselamatan dan ketenteraman awam, polis berhak untuk menolak permohonan mereka.

Oleh itu, sama ada mereka mengadakan perhimpunan secara aman atau tidak, semalam, perhimpunan mereka itu tidak sah dan haram di sisi undang-undang. Apa yang mereka enggan atau tidak faham ialah setiap perhimpunan beramai-ramai di tempat awam, mestilah memiliki permit dari pihak berkuasa dahulu. Perkara pokoknya ialah PERMIT!

Apakah mereka fikir memandangkan mereka mengadakan perhimpunan secara aman maka mereka tidak perlu permit dari pihak berkuasa? Kepalao hotak mereka! Logik akal pun boleh fikir..! Sekiranya anda memohon permit untuk berhimpun secara ganas, apakah pihak berkuasa akan meluluskan permohonan itu? Sudah tentu mereka akan memohon diadakan perhimpunan secara aman! Budak kecil pun tahu fikir benda ni…

Tapi, memandangkan perhimpunan Bershit pada 2007, fahaman komunis yang menular dalam unsur-unsur perhimpunan itu, ditambah lagi dengan penemuan bahan-bahan letupan bersama beberapa helai T-shirt Bershit, apakah yang anda jangkakan? Jika anda seorang Ketua Polis Negara, apa tindakan anda? Mahukah anda meluluskan permohonan permit mereka? Takkan itu pun tak boleh fikir?

Bila tidak diberi permit, maka jadilah perhimpunan tersebut sebagai berstattus HARAM. Haram di sudut perundangan. Sebagai pihak yang mendaulatkan undang-undang negara, pihak polis wajib mencegah perkara yang memungkinkan undang-undang negara itu dicabul. Itu tugas hakiki mereka!

Oleh itu, tidak salahlah sekiranya PDRM meminta mereka bersurai secara baik. Namun, oleh kerana mereka tetap berdegil, maka tidak ada pilihan bagi polis untuk menggunakan cara kekerasan. Inilah yang puak-puak Pakatan Haram itu andaikan sebagai “provokasi pihak polis”. SUARAM pula mengandaikannya sebagai “intimidasi pihak polis”. Padahal, tindakan polis itu adalah menjadi tugas dan hak mereka sebagai pihak berkuasa!

Tak payahlah SUARAM cakap banyak. Sekiranya ribuan rakyat Malaysia berkumpul, berhimpun, menyalak-nyalak ibu pejabat SUARAM, apa yang SUARAM nak buat? Mampukah SUARAM memenuhi permintaan mereka yang karut marut itu? Apa SUARAM nak buat kalau mereka nak SUARAM ditutup dan dibubarkan? Apa SUARAM nak buat kalau mereka nak bakar pejabat SUARAM? Itu kehendak rakyat jugak! Apa SUARAM nak buat? Mahu tak mahu, polis jugalah yang SUARAM panggil untuk kawal keadaan dan minta mereka bersurai, bukan???

Saya faham, tidak ramai antara kita yang tahu serba sedikit mengenai undang-undang. Sama lah seperti saya. Namun, jika tidak tahu, usahlah terima bulat-bulat saja apa yang didendangkan kepada kita. Hasilnya, kita juga yang merana nanti. Buktinya, semalam lebih seribu ditahan polis, ramai menerima libasan cota, lebam sana bengkak sini, pedih biji mata, kulit gatal-gatal dan kena tahan telinga di tengking FRU (cakap lembut-lembut mereka nak dengar ke?)..!!!

Justeru itu, saya harap mereka-mereka yang tertipu semalam supaya lekas sedar bahawa kamu semua telah diperalatkan oleh Anwar, Mat Sabu, DAP dan konco-konconya demi kepentingan politik mereka. Hasilnya, kamu yang merana. Rasa nak marah pada mereka? Tak payah marah sangat, kamu juga yang bersalah kerana mengikut membuta tuli. Terjemahkan kemarahan dan kesedaran anda semua di peti undi nanti. Itu saja yang terbaik buat masa ini…


158 thoughts on “Bershit 2.0: Siapa kata perhimpunan aman tak payah permit?

  • July 10, 2011 at 7:10 pm
    Permalink

    MEMANG PUN TAK PAYAH AMIK PERMIT…
    SEBAB MAK BAPAK DIA DAH CAKAP KALAU PERHIMPUNAN HALAL TU PERLU PERMIT KALAU NAK BUAT PERHIMPUNAN HARAM X YAH AMIK PERMIT…
    NAMA PUN HARAM .. YANG SUKA HARAM TU JE YANG TERGEDIK GEDIK NYOKONG..

    Reply
      • July 11, 2011 at 9:52 am
        Permalink

        halal tu bila makan kau bayar kat kaunter. Haram tu kau tipu buat sokong bershit, lepas tu polis tangkap kau dapat makan free. Goal kau sebenar nyer nak makan free tak payah bayar. kah kah kah

        Reply
        • July 12, 2011 at 1:21 am
          Permalink

          Tu dia aihh hang pi tembak depa yang haprak tu ka ? Depa terkedu dah la ni..!

          Reply
      • July 11, 2011 at 1:35 pm
        Permalink

        maknenye yang dibenarkan dan yang tak dibenarkan demi keselamatan dan keselesaan orang lain…. bersih 2.0 hanya banyak menyusahkan orang lain dan tak mendatangkan untung se-sen pon…. kat luar negara banyak media dah buat cerita negatif pasal malaysia lepas perhimpunan bersih ni diadakan…

        Reply
  • July 10, 2011 at 7:15 pm
    Permalink

    HAAA SATU LAGI.. LUPA LAK .. KALAU DAH PEMIMPINYA KAFIR TU YANG HALAL HARAM PUN DIA REDAH JE.. SEBAB DIA TAKPERNAH GI SEKOLAH AGAMA!!!!
    KEPADA PUAK PUAK BEBAL PAS DAN PKR… JANGAN IKUT SANGAT DAP TU MEREKA TAK TAU PUN HALAL HARAM YANG DEPA TAU SELAGI HIDUP SELAGI TU LA MAU RASA APA PUN… KITA YANG ADA ISLAM DALAM HATINYA TAK YAH LAH TERJERIT2 TERGEDIK2 KAT JALANAN MACAM ORANG KAFIR DI BARAT TU… NABI SAW KAN DAH INGATKAN YANG DI AKHIR ZAMAN NI AKAN TUMBANG KERAJAAN ISLAM KERANA MEREKA2 NI MACAM PERHIMPUNAN BERshit (yang gagal 6k)….

    Reply
    • July 11, 2011 at 10:57 am
      Permalink

      kerajaan Islam Hadhari tumbang xpe..hahaha..

      Reply
      • July 11, 2011 at 1:37 pm
        Permalink

        dah la perhimpunan tu dipimpin oleh kafir…
        lepastu ade hati nak samakan macam perang dizaman rasullullah dulu…
        rosak pemikiran budak2 PR ni…

        Reply
      • July 12, 2011 at 11:38 am
        Permalink

        Islam Hadhari ke atau Islam Madani …ciptaan Al-Liwati ? dah lupa ke?

        Reply
  • July 10, 2011 at 8:30 pm
    Permalink

    Permit tu org umno yg kasi. Kalau org PR nak organize, wheteher they are not approving it or they will make it difficult to obtain the permit.

    Reply
    • July 10, 2011 at 9:30 pm
      Permalink

      Memang selama ni Pakatan Haram tak pernah dapat permit ke? Bingai..

      Reply
      • July 11, 2011 at 6:39 pm
        Permalink

        YANG PENTING BAGI MEREKA KALAU ADA APA YANG TAK BETUL MELANDA DIRI MEREKA N SEKELILING MEREKA AKAN KATA “INIMEMANG KERJA UMNO…” SEBAB IYU YANG MEREKA DI AJAR KAT CERAMAH – CERAMAH FITNAH P.R..

        Reply
    • July 10, 2011 at 9:47 pm
      Permalink

      Bodoh btul Farid ni…selama ni yang di orag berhimpun kat satdium shah alam tu bukan dapat permit ker? adui…ada lagi penjilat dubur anu war nie…tapi tak per la…agaknya anuwar ke pelangkung smlm pun dia percaya…

      Reply
      • July 10, 2011 at 9:50 pm
        Permalink

        MASALAHNYA SI FARID NI TAU KE APA TU PERMIT?….
        MEREKA NI GEMPAK AYAM JE..

        Reply
        • July 10, 2011 at 10:22 pm
          Permalink

          Agaknya Farid tu kat sini jer la berkokok..entah smlm pun tak pegi…tak ada telor…

          Reply
          • July 10, 2011 at 11:45 pm
            Permalink

            Memang pon mana ada telor FariDol nie. Bran dlm blog ajer. Smalam dok umah goyang TELOR TEMBAKUL dia ajer…..

          • July 11, 2011 at 2:37 am
            Permalink

            hahaha ye x ye kan.
            kasi die RM/ DUIT byk2 atau umpan dgn tender milion2 sure merangkak2 pegi punye mamat bingai ni!

          • July 11, 2011 at 12:16 am
            Permalink

            heee heee heee biarkan aje lah cerite banyak pun bukan guna memang dah tersumbat dah depan belakang

        • July 11, 2011 at 2:13 am
          Permalink

          Puak puak bahalol macam Farid ni cuma paham PERMIT tu berbentuk dokumen yang membenarkan sesuatu tindakan seperti permit teksi,AP permit dan apa bala lagi.Tapi kebenaran lisan bukan di anggap permit oleh puak puak lembu tu.

          Reply
    • July 11, 2011 at 12:30 am
      Permalink

      Permit nk menjahanamkan negara sapa nk bg…bila la parit ni nk pandai sikit, asik bodoh jea..

      Reply
      • July 11, 2011 at 8:27 pm
        Permalink

        anwar dah sumpah farid jadi balaci seumur hidup..

        Reply
    • July 11, 2011 at 1:40 am
      Permalink

      Kepala hotak hang Farid undang undang mana hang dok baca yang UMNO keluaq kan permit untuk perhimpunan, tolong semak Akta Polis 1967.Apa punya bebai hang ni tu la suruh membaca hang tak mau semua dok harap dengak kata orang lain. Orang dok kelentong hang dok terhangguk hangguk geleng geleng macam tok lebai berzikiaq apa yang dia sebut sepatah haram hang paham.

      Reply
      • July 11, 2011 at 1:42 pm
        Permalink

        ape nak buat…. fakta die taknak pecaya… kalau otak tu selalu pikir negatif… dengar cerita bohong pakatan dlm blog2 pakatan macam tu le jadinya…
        lepastu kluar g blog orang.. tunjuk hebat…

        Reply
    • July 11, 2011 at 2:35 am
      Permalink

      yelah sbb UMNO yg pertintah bersama BN..
      kalau Pakatan Bohong Rakyat perintah pun takkan ng bg UMNO demo sedap2 kutuk N.AJIS atau Anu-war.. so fairlah..tgk lah di Selangor Darul Rumah Urut.. si gagap mana kasi chance pd UMNO.. LGEpigs pun suruh polis kawal ketat KOMTAR bila India Muslim (bukan UMNO pn) buat memo.. so pengecut jugak lah PR ni..

      tp the most important reason lah sbb ape kena permit sbb org PR ni spesis perangai perosak..ganas dan tidak bertamadun..mcm berok dan anjinglah katakan…

      Reply
  • July 10, 2011 at 9:27 pm
    Permalink

    suatu persoalan yang sedang bertiup hebat, selain daripada berita kejayaan bersih 2.0 mengagalkan usaha UMNO untuk menyekat demo bersih 2.0.
    Adakah akan berlaku letupan bom jangka dalam kepimpinan UMNO, atau kepimpinan UMNO menganggap bahawa demo bersih 2.0 hanya suatu kejayaan seekor nyamuk yang tidak perlu dihiraukan.
    UMNO terpaksa menjalani proses pilihanraya yang ditentukan hitam putihnya oleh rakyat, selain persipsi rakyat perlu dipelihara, kebijaksanaan pemimpin mempertahankan diri dari serangan saingan merupakan suatu unsur penting dalam perhatian rakyat.
    setelah sumber kekuatan UMNO satu persatu dikerat, dimana media akhbar dan media tv menjadi bahan cemohan rakyat, diikuti rapat dengan kenaikan harga barang menambahkan lagi bahan kepanasan dalam hati rakyat. UMNO sepatutnya belajar untuk menjadi pendingin sejuk hati rakyat, namun segalanya terborai dan layu dalam demo bersih.

    Reply
  • July 10, 2011 at 10:57 pm
    Permalink

    Depa ni dah jenis macam tu…..semua kira sekerat-sekerat…..ayat Allah swt pun depa berani ceduk sekerat-sekerat ini kan pulak perlembagaan negara…..apa depa nak ambil peduli……barbarians.

    Reply
  • July 10, 2011 at 10:59 pm
    Permalink

    Tak paham aku kata:
    i. Either they are not approvibg it
    ii or they make us difficult to obtain the permit

    out gatherings (PAS) do not have elements of ‘hiburan yg melalaikan” like what umno has on most of its ocassion. Itu yg buat UMNO sakit hati.

    Bagi umno yg tak paham itu demokrasi, anything mereka akan halang puak PR ni. Padahal adakah kita guna parang/senjata bila di provoke FRU?? sebelum tu byk berita POLIS mnjumpai senjata2?

    apa kjaan tak nak deploy polis sbyk tu kah untuk mnghapuskan pelacuran/gangsetrism di area2 spt Bukit Bintang/ PS/ Cheras?

    Reply
    • July 10, 2011 at 11:24 pm
      Permalink

      Oi mangkuk bertingkat…skang ni Pas pun dah pandai buat konsert rock laaa…yang tunjuk bontot pun ada…

      demokrasi? korang kira demokrasi korang je..demokrasi silent majoriti yang against Bershit tu korang taknak kira? kepala hotak hang demkrasi lagu tu…

      Siapa provoke siapa? aku ada kat tempat kejadian..aku tau laaa…

      hapuskan pelacuran? itu hang kena tanya Anwar..dia expert…hapuskan gangsterisme? itu hang kena tanya DAP atau Ronnie The Don…dia expert….area yang hang sebut tu Bkt Bintang kawasan DAP, PS? Pokok Sena ka? Cheras? Tu semua hang kena tanya Khalid Gagap….dia handle S’ngor 3 tahun dah…benda2 tu semua tumbuh macam cendawan lepas BN jatuh….hang pi siasat tengok…

      Reply
      • July 11, 2011 at 12:18 am
        Permalink

        Usah cerite pase pas le yob udah tukor dah perjungannye negara berkebajikan mane deme kesah lagi pase negara Islam,usah cerita soal kemungkaran lagi dah sebab deme dah numpang roket heeee heee hee

        Reply
      • July 11, 2011 at 8:38 pm
        Permalink

        PAS ada lagi ke? Yg aku tau prinsip perjuangan pas dulu mana boleh sokong bukan islam hukumnya haram, tak boleh bercampur muhrim ngan bukan muhrim, tak boleh bersubahat dlm hal maksiat, pemerintahan bebas judi dan pelacuran.. Tp aku tengok skrg anwar aljuburi pun dipeluk cium, ambiga promurtad pun dilindungi,elizebeth wong dihalalkan walau berbogel kehendak sendiri.. Kah..kah.. Bodohnya pengikut2 pas ditipu hidup2..

        Reply
    • July 10, 2011 at 11:52 pm
      Permalink

      Kah….kah….. kesitu pulak ceritanya……..Bingal betul Machai Nuar nie…klu dah Hardcore SiJuburi memang macam tulah…Apa pon semua salah K’jaan…Nak tanya gak tak pi melawat Boss ko ker…dah macam nak Mampos semalam..aparahhhhh..baru kena Balance Asap FRU dah dok camtu…..siap masuk Drip dgn Oxgen…Tuu alasan nak minta MC ker utk ari Isnin nie………….semua dah tahu lakonan Hero Kling@Tamil boss ko tuuuu…

      Reply
      • July 11, 2011 at 7:41 am
        Permalink

        sivaji the king baru buat filem hindustand bertajuk ‘aku dan FRU di ber-shit’
        scene drama yg.dijangka hit adalah apabila tersedak tear gas tapi doktor beri penompang leher…

        Reply
    • July 11, 2011 at 12:35 am
      Permalink

      hahahaha…si parit yg kesepian dan keseorangannn…

      Reply
      • July 11, 2011 at 8:19 am
        Permalink

        Farid tidak keseorangan! 🙂

        Reply
        • July 11, 2011 at 10:11 am
          Permalink

          ya org sekular dan xfaham Islam mcm Parit TAK KESEPIAN..
          sebab ade berok2 penjilat lain yg akan sokongnya.. tahniah2..!

          Reply
      • July 11, 2011 at 6:48 pm
        Permalink

        SEBAB DAH DAPAT RM200.00 UNYUK PI JOIN BERSIH..! LAGI GILA BABING PUNYA RASUAH.. .. AKU RASA KALAU AMBIGA TAK BAGI, NI MESTI KERJAAL-JUBURI… PATUT PUN DUIT DARI LUAR TU JUTA-JUTA MASUK MALAYSIA.. NGALAHKAN NAJIB YANG KERJA SIANG MALAM SEBAB NAK PANGGIL FDI ASUK MALAYSIA…
        BERSIH N RASUAH ADALAH SENONIM… MACAM A.SAMAD SAID YANG MACAM BERSIH TAPI SERABAIIIII… BAII…
        HIDUP AMBIGA MATA SATU DENGAN RASUAH…!!!!

        Reply
        • July 11, 2011 at 8:48 pm
          Permalink

          wow rugi aku tak pegi demo duit dapat melantak pun dapat.. Patut la diorang tersengih walaupun mata pedih rupa2nya ada habuan dari bapak yahudi Soros..

          Reply
    • July 11, 2011 at 1:13 am
      Permalink

      farit…..pihak berkuasa di amanahkan oleh rakyaat untuk mejaga kepentingen mereka…permit untuk apa-apa tujuan harus di halusi….apa kah ianya mempunyai unsur-unsur negative yang melampau atau tidak.

      Jangan jadi benak stereotype….permit untuk PR terlalu di proses seperti juga permit untuk parti-parti politik yang lain..

      ni…hang ingat tak konsert tunjuk bontot kat melawati ?…ingat tak ?….tu pun polis bagi permit…

      tapi dengan puak-puak hangpa ni..seduit pun tak guna….dah orang bagi permit hangpa buat konsert tunjuk bontot…..oiii kongkang…yahudi pun tak buat konsert macam tu….

      Reply
    • July 11, 2011 at 1:47 am
      Permalink

      Sudah la hang ni pandai gebang saja pada hai satu pun ilmu yang ada kat hang cuma data data yang tak soheh hang dok pi percaya. Baca la undang undang & perlembagaan baru bole hang sembang kat sini. Aku dok agak makna demokrasi pun hang tak tau kot. Mungkin hang tau ” DIAMAUDIKERASI ” gamak nya.

      Reply
      • July 11, 2011 at 3:51 am
        Permalink

        heheh sokong bangKano..
        ckp bab agama teruk kalah mualaf, menyesatkan..xde ilmu, fake alim
        ckp bab politik putar belit..bohong
        bg data dia reka sendiri..RM-TENDER-RASUAH
        yg dia pandai COPY n PASTE
        haha balaci PR >> FARID

        Reply
    • July 11, 2011 at 1:51 pm
      Permalink

      demokrasi tu kene la sekali gune otak… ape yang dapat lepas bersih dilaksana?….
      ade tak faedah rakyat dapat?… makin banyak kerugian ade la… ni la kalau sibuk demokrasi…tapi pentingkan diri sendiri…. ape masalah yang dapat diselesaikan farid?…
      mane memorundum yang kononya nak serah tu?… nak menipu ke?… yang dipertuan agung dah bertitah suruh batalkan bersih ni… tapi buat jugak… tak ke menderhaka namanya tu?… menderhaka pada raja ade ke islam ajar?…sebenarnye pemimpin PR tahu cara demokrasi kat malaysia ni macam mane.. tapi diorang sengaja racun dan gunakan rakyat macam ko ni untuk kepentingan mereka sendiri…. kesian aku tengok rakyat Malaysia macam ko ni….

      Reply
  • July 10, 2011 at 11:20 pm
    Permalink

    Itu semua gara gara menyelamatkan pemimpin aljuburi maha laknat.
    Silaknat ini memang berjaya setakat ini. Berjaya melengahkan hukuman keatasnya . Berjaya memutar belit semua isu mengenai dirinya dan yang paling sedih berjaya memperbodohkan macai mereka yang sememangnya sudah sedia tolol.

    Dia bolih terus jadi laknat, kerana dia tak kisah… dia memang kaya raya. Bila bila masa dia bolih cabut anak beranak sekelip mata dan bolih terus hidup dimana mana.

    Siperjuang, atau lebih tepat macai / pencacai dia yang berduyun duyun tu, nak buat apa ? Nak makan rumput pun rumput masih kena bayar. Tak ada yang free sememangnya. Maka mereka ini pun terus melalak siang malam sampai tak ada suara.

    Reply
  • July 11, 2011 at 1:32 am
    Permalink

    Setiap perhimpunan di tempat awam mesti pohon permit dari polis. Ini kehendak seksyen ( maaf seksyen sebenaq tak ingat ) dari Akta Polis 1967.

    Reply
  • July 11, 2011 at 2:39 am
    Permalink

    alaaa berok2 BERSHiT dan PR tu mmg tahupun akta dan undang2 tu ada..sbb lawyer paria byk geng sana..komunis dgn kongsi gelap pun support…. mana leh ikut peraturan..xnmpak ‘hero tamil’ lah.. kah kah..kah

    geng kepala batu punya..PR nie

    Reply
  • July 11, 2011 at 2:42 am
    Permalink

    tp salute lah dgn DS Najib harni turun KL.. ramai org follow wpun xde publisiti.. ada perjumpaan dgn NGO2 yg benci BERSHiT.. nmpk ramai muka2 ‘jernih’ join perjumpaan ini..termasuk wajah2 Ustazah2..berbanding muka2 ‘kotor’ ala gangster dlm BERSHiT..the most dirty movement!

    Reply
  • July 11, 2011 at 8:17 am
    Permalink

    Marina Mahathir merupakan anak kepada bekas PM kita, salah seorang penyokong Bersih 2.o, dan dia kelihatan bersama – sama menyertai perhimpunan Bersih 2.0

    Beliau bercakap bagi pihak Sisters In Islam salah sebuah NGO daripada 62 Ngo yang membentuk gabungan Bersih. Beliau berkata tindakan yang diambil oleh pihak berkuasa sama seperti yang digunakan oleh diktator dunia ketiga.

    Hanya mereka yang takut akan mengambil jalnn keluar dengan perkara perkara itu, dan berkelakuan seperti dunia ketiga atau kurang, katanya beliau di sidang akhbar .

    Tindakan menangkap secara besar besaran adalah satu daripada tindakan paling keras dalam sejarah politik.

    Marina berkata lagi, tindakan keras tu tak mencerminkan usaha kerajaan dalam menjadikan Malaysia negara maju.

    Reply
  • July 11, 2011 at 9:38 am
    Permalink

    bila pru13 nk di umumkan..aku tk sabar nak undi BN

    Reply
    • July 11, 2011 at 2:02 pm
      Permalink

      tu la….
      aku pon tak sabar nak undi BN….
      mase tu ape la agaknye agenda pakatan haram yang nak dijaja kat dalam pemikiran rakyat…

      Reply
    • July 11, 2011 at 9:11 pm
      Permalink

      aku pun nak undi BN. Wakil rakyat aku Fuziah salleh dr PKR bodoh mcm kayu.. Dulu sebelum mengundi dia la hero nak perjuangkan nasib rakyat.. Merayu2 sampai menitis airmata konon jiwanya bersama rakyat.. Hakikatnya lepas menang batang hidung pun tak nampak.. Pejabat aduan wakil rakyatpun tak pernah buka.. Sekarang nak jadi hero isu LYNAS tp bodoh mcm lembu.. IAEA pemantau dari PBB pun kata boleh tp sibingai ni duk racun rakyat dengan idea bodoh. PERGI MAMPUS LA..

      Reply
      • July 12, 2011 at 8:47 am
        Permalink

        Standard laa Bro.. sama laa mcm kes September 16 dulu.. semua orang kene tipu.. Pakatan Rakyat memang PENIPU! Dari tok ketua dia sampai laa ke orang-orang bawahan. Semuanya PENIPU!!

        Reply
    • July 12, 2011 at 8:45 am
      Permalink

      HIDUP UMNO!!!
      HIDUP BARISAN NASIONAL!!
      PERANGI PENGARUH JAHAT DARI PAKATAN RAKYAT!!

      Reply
  • July 11, 2011 at 9:57 am
    Permalink

    Nik Ajis kau pegi mana? lari? kah kah kah bodoh la korang ni HamPAS. LGE kat mana?

    Reply
    • July 11, 2011 at 10:57 am
      Permalink

      Saudara truthseeker, nanti dulu….sabar. Ibrahim Ali yang setiap hari buat gempak kat TV tu apa cerita???? hehehe….

      Reply
      • July 11, 2011 at 3:15 pm
        Permalink

        pemerhati mati mana tu teluk…? yang pro anwar ? hehehe

        hang tau dah ramai pemerhati berpendapat bershit gagal mencapai matlamat…malah tak ada matlamat pun….

        ….kecuali kerugian pada penjaja-penjaja kecil di sekitar kawasan terlibat…..

        Reply
      • July 11, 2011 at 7:22 pm
        Permalink

        Ibrahim Ali dia taat pada Titah Agong..diorang rasional..rasanya kalau xkerana bertembung Melayu sama Melayu dua2 Islam..dn bwh huru hara besar sudah lama kite bertempur yer.. cuma kita ni SABARR.. ramai lg tu yg tunggu arahan..gentleman kan..

        kan..jgn jd munafik ye tuan..tuan Teluk_Blangah.. siang ckp lain mlm ckp lain..kan.. kejap suruh ‘alim’..kejap ajak wt jahat..kan..kan..Tuhan tak berkat kan..kan..

        Reply
        • July 11, 2011 at 8:54 pm
          Permalink

          Ibrahim ali taat pada peintah bini lah…ko tak baca kah reason yg dia kasi on why he cannot joined the gathering?? His wife did not allow him to go and rally… His Agong actually..

          Reply
          • July 13, 2011 at 3:30 am
            Permalink

            PARIT JUDY.. aku rasa Ibrahim Ali tidak takut bini..sebaliknya Anu-war C-DOLL yang PENIPU dan HINA bininya.. berlakon mcm biawak HIDUP..kaki penipu besar..hina kesetian bininya yg tidak panjang akal itu..
            dan aku rasa ko jugak kaki penipu jg..sbb ko Munafik..Islam pn ko xpaham..ko ckp mcm burung belatok jer bunyi!

        • July 12, 2011 at 8:15 am
          Permalink

          Saudara pasdaplaknat, tukarla nama nickname tu dulu….Tak sesuai dgn jiwa orang melayu yg lemah lembut, sopan santun dan sebagainya……Ibrahim Ali pernah membuat kenyataan di TV3 bahawa dia akan lihat trend bersih. Jika bersih masih tetap meneruskan, Perkasa akan ikut juga. Tetapi bila tibe dan waktunya, di manakah Perkasa? Mana Ibrahim Ali? Lagi satu, Agung kan dah perkenan Bersih buat di dalam stadium??? Jadi, siapa yg derhaka????

          Reply
          • July 13, 2011 at 3:28 am
            Permalink

            ehhh..ehh.. aku org PAS lah..org PAS mana ada BANGSA..
            yg ko jeles sgt aku ni PAS yg xde lemah lembut ni apesal?
            aku xnk le jd lembai nnt Anu-WAR minat plak..
            lgpun aku patuh pada arahan PIMPINAN..kite mesti ajar dan kasar dgn selain PAS..
            mesti ganas..mesti takbir kuat bila lawam UMNO..
            kan..kan..

            aku rasa kan PAS bab2 derhaka ni xde dlm kamus tarbiah PAS..yelah sbb mmg PAS sentiasa derhaka..mana reti patuh..dgn ibu dan ayah pun kena lawan..kena taat PIMPINAN..kah..kah..pimpinan?

    • July 11, 2011 at 7:11 pm
      Permalink

      ajis pegi umrah..xtau le sapa taja pulak..harap2 die pegi bertaubatlah

      Reply
  • July 11, 2011 at 10:09 am
    Permalink

    Teluk_blangah
    taksangka ye ‘perjuangan’ PAS + PR akhirnya sudah mengiktiraf pertubuhan songsang anti-Islam.
    Tunggulah saat kehancuran PR, hatta zaman Tun M dulu pun SIS tidak berani skrg, so siapa yg sesat sekarang?
    PR didokong oleh orang2 yang sangat bermasalah pemikirannya terhadap agama, bangsa dan kenegaraan. Sedangkan yang konon ditarbiah PAS pun masih gagal dididik, ni pulak masuk berok2 yg menentang Islam dan Perlembagaan..mampuslah HADI Boroi nk kontrol PAS.. tunggu masa je org tua juak tu akan di tendang dr PAS..

    Reply
    • July 11, 2011 at 10:26 am
      Permalink

      Bro, zaman dia dn Nikky dah sampai penghujungnya….silap2 PRU13, nama sebagai Calon pun tak naik lagi. geng Anuariziem nak masukkkkk….. dalam Hardcore pusat PAS..Tinggal nama ajerlah sikit ari lagi….KESIAN Penganut Lama PAS…..

      Reply
      • July 11, 2011 at 6:48 pm
        Permalink

        Insya Allah kita doakan begitulah..sbb kesamsengan PAS semakin memuncak skrg ni

        Reply
  • July 11, 2011 at 10:29 am
    Permalink

    Siapa kata kita mengiktirafkan perjuangan anti silam?? Apa bila Najib jumpak Obama kita kata Najib menyokong Obama kah?? Tapi bila Najib bayar Apco= Yahudi tu kita marah. Sbb kita bagi data2 atau maklumat rahsia kita terdedah kpda mereka. Bila RM advertisekan Iklan (RM few million) kita marah, sbb itu guna duit rakyat. Kalau dia apkai duit dia pun kita akan tanya balik, mana dapat duit sbyk tu. ??

    If you cannot read between the lines , than you are suitable here because Mykmu.net members are those who have substandard IQ and knowledge.

    Reply
    • July 11, 2011 at 10:38 am
      Permalink

      kah..kah..hujah bodohnyer PARIT oiiii..
      xhabis2 dgn APCO yg direkayasa oleh Anu-war..dialah yg dpt dana dari Yahudi..itu ko xbising pulak ye PARIT? ko dpt melantak sama kot?

      belagak nk mampos dgn english ko yg mcm budak darjah 1 nk construct ayat..pastu bangge beb sorng2.. hahha sian ko PARIT..otak lemah..

      Reply
    • July 11, 2011 at 10:40 am
      Permalink

      PARIT..yg pasti PAS tgh melingkup skrg..
      ko lihatlah sendiri bape kerat pimpinan yg turun? pimpinan cmne? yg sekular cm Nuar je..kec HADI BOROI..sbb die takut kena tendang.. signal jelas sudah dpt dr muktamar PAS..
      yg pasti xde pun golongan ularmak PAS yg join frontline bersih..HADI je NGOK jd hamba kafir harbi..
      laknatlah atas PR nanti..

      Reply
    • July 11, 2011 at 10:46 am
      Permalink

      Mykmu.net members just accepting the words what the leader spoke out to them without go for justifications and analysing it. Hahahaha….. 🙂

      Reply
      • July 11, 2011 at 2:07 pm
        Permalink

        same la macam puak PR… bace harakah je terus pecaya, tulis dlm ni macam bagus…. pasal isue APCO sbagai contoh…. kerajaan dah banya kali menjelaskan dan pihak APCO sendiri dah menjelaskan yang tu semua takde kaitan langsung dengan yahudi…. anwar bercakap tanpa bukti puak PR pecaya….without justifications and analysing it before melalak macam bagus…

        tu belum cakap pasal LYNAS sebagai contohnya… nampak jelas niat jahat pakatan haram untuk menipu rakyat….

        Reply
        • July 11, 2011 at 2:31 pm
          Permalink

          Lynas???

          As we are ll know that Hybrid card are much less poluted than normal combustion engine.

          But to produce these batteries are more polluted than what is emiitted form the total combustion engine.

          Few radiated sources needed to produce these batteries. In order to produce these, it will polute more our industries. Australia and China are among countries that have abundances of this resources. They dont want to produce this at their land . why??? because the polutions and radiations. and Malaysia accepted!

          Reply
          • July 11, 2011 at 7:40 pm
            Permalink

            ACAM KARAM SING KATA ” MERUJUK PEKARA YANG KITA TAK TAHU BIARLAH BERTEMPAT DAN PADA MEREKA YANG TAHU ATAU YANG PAKAR…” JANGAN JADI SEPERTI AHLI PARLIMENT KUANTAN (PKR).. DAHLA TAK TAU TAPI MEMBODOKAN DIRI SENDIRI…
            PASAL ENJIN YANG GUNAKAN FOSIL SBG BAHAN PEMBAKAR SEBENARNYA LEBIH BAHAYA DARI BETRI YANG DI GUNAKAN UNTUK KENDERAAN HYBRID…SEBAGAI CONTOH KALAU FARID, ABU ,TELOK (CUBA2),BUJUK… NAK BUNUH DIRI SEDUT SAHAJA ASAP YANG KELUAR DARI EXAUST TU PASTI AKAN MAMPUS.. BUKTINYA.. TANYA KAT POLIS.. TAK PERNAH LAGIDALAM DUNIA NI ADA MANUSIA YANG MATI SEBAB BETRI KECUALI DIA TELAN JEEE..
            TEORI ODO NI AKU KHASKAN PADA AHLI PAKATAN YANG SANGAT SUSAH NAK FAHAM.. KALAU AKU KELUARKAN FAKTA KIMIA N BAILOGI NANTI MEREKA AKAN BELIT NGAN FAKTA DARI FIZIK LAK…
            SIMPLE TAPI AKAN CAPAI MATLAMAT..
            FARID GAJI RM14K… KALAU KO PAKAI KERETA HYBRID MAKA KO AKAN ….

      • July 11, 2011 at 3:17 pm
        Permalink

        hmmmm…..teluk mengata kat diri sendiri….

        teluk hang ok tak ari ni ? heh..heh

        Reply
        • July 11, 2011 at 4:04 pm
          Permalink

          Saudara raplah, majoriti…. 🙂

          Reply
          • July 11, 2011 at 6:54 pm
            Permalink

            yup majority rules…..and its BN…spearheading by UNMNO !!

          • July 11, 2011 at 7:43 pm
            Permalink

            TELUK DAPAT RM200.00 TAK SEBAB YANG DATANG KEHIMPUNAN BERSIH TU?.. CERITA MEREKA DI BAYAR SEHINGGA RM200, OIII PATUT LA KAT DALAM BANK SOROS DAH BAGI AMBIGA DUIT UNTUK BAYAR PD SI AYAM BERSIH…
            GEMPAK AYAM LAH KO ORANG…

      • July 11, 2011 at 6:52 pm
        Permalink

        Teluk_Blangah..well done2!..u are admitting same thing lah..HAPRAKAH.net, MELOYAKINI.net.. not just the members..but their ARTCLE AUTHORS

        hahaha apehal tibe2 je mamat alim kucing ni ckp english ekk..entah2 ni org yg sama per.. Farid+Bujuk+Abu+Pasdaplaknatpalsu?..ko meroyan kuat ye

        Reply
        • July 11, 2011 at 7:46 pm
          Permalink

          KONONYA DENGAN TULIS INGERIS TU DI JADI UP LAA. WALHAL COPY PASTE.. PAS TU KALAU KENA SIKIT TERUS SENYAP.. YELAH MAMAT NI KAN MAMAT CUBA-CUBA… BARU DAPAT RM200 DARI GAJI BERSIH…..

          Reply
    • July 11, 2011 at 10:49 am
      Permalink

      kecoh pasal APCO – at least APCO ada hantar official denial kata takde link dgn Yahudi. Consultant yg Pak Nuar engage masa zaman DPM kau tak check ada link dgn Yahudi? Baik kau check betul2, nanti malu pulak..

      Reply
      • July 11, 2011 at 11:07 am
        Permalink

        Oooo..ko percaya lah dgn apa yg Yahudi cakap tu… ?? Terang2 Apco tu Yahudi work for zionist. Sebab tu bila Anwar tanya kat Parlimen, terus dia org nak ambik tindakan disiplin. Eh tak boleh tanya kah?? Ooo lupa dalam konsep umno- no question pls?Anwar siap kasi invoice lagi RM76 juta. Aoa lagi yg ko nak mempertahan kan tu?? Skg maklumat Malaysia dalam tangan depa..

        Apa korang ingat rakyat Malaysia hari ni bodoh macam ahli Mykmu ni??? hello..berapa kali aku kata..Wake Up!!!! Macam dalam business jugak, if you dont understand your customer, you will later out of business. Macam Nokia dulu, bukan main sambutan terhadap produk dia. tetapi selepas mereka tidak mengambil tindakan /sensitif terhadp pengguna yg memerlukan smartphone (macam apple), their business was going down. Their CEO was kicjed out and being replaced. Konsep dia sama saje….kat UMNO pun..kalau tak paham kehendak rakyat…alamatnya…

        Reply
        • July 11, 2011 at 2:09 pm
          Permalink

          yang ko pulak pecaya kate anwar yang hanya kata2 semata tu…
          cakap ade bukti tapi taknak tunjuk… menipu je tau…
          orang bodoh macam ko ni pecaya… nak taksub pon gune la otak…jgn taksub membabi bute…

          Reply
          • July 11, 2011 at 2:27 pm
            Permalink

            Dah tunjuk dah buktinya..masalhnya ko dok baca Utusex (utusan) dan Metro jer…

          • July 11, 2011 at 6:53 pm
            Permalink

            ko slalu bace HARAKSEX (haramkah/harakah) ke? padan le otak ko biul, bodoh..xleh pikir mane betul

        • July 11, 2011 at 6:55 pm
          Permalink

          Parit..mana die bukti Yahudi tu?
          yg aku confirm BERSHiT ni dpt dana dar Yahudi..dr NGO..
          anwar plak kwn2 die ramai YAhudi US.. aikk nk sembunyi plakk..pastu tuduh UMNO.. ni kes mata DAJJAL nie farid dol

          Reply
          • July 11, 2011 at 8:29 pm
            Permalink

            elaun untuk pi himpunan haram bersih telah terpecah.. rm200 seorang!… rasuah tahap gaban siot… bersih konon..

    • July 11, 2011 at 9:15 pm
      Permalink

      farid aku ingat ko ni telan tahi kuning anwar kot.. Anwar kaki pusing isu APKO tp ko percaya bulat2.. Anwar syok duk menyudu amoi ko duk syok pertahankan dia.. Memang ko ni penjilat tegar..

      Reply
  • July 11, 2011 at 10:33 am
    Permalink

    Kebangkitan rakyat menuntut keadilan sudah tidak dapat di sembunyikan lagi. Malaysia sebenarnya kehausan pemimpin yang bijak. Memang perhimpunan haram bukan caranya tetapi itu sebagai signal kepada kerajaan bahawa PRU 13 pasti lebih mencabar.

    Reply
  • July 11, 2011 at 10:47 am
    Permalink

    standard la jumpa President US – international relations between countries.

    Pak Nuar punya connection very specific and personal – banyak persoalan. Lagipun orang sana iktiraf + dia sendiri pun tak deny.

    Pak Nuar pun tak deny kau yang deny.. heheh

    Reply
    • July 11, 2011 at 10:57 am
      Permalink

      Ooooo.. international relations…Tapi yang di pi buat Iklan kat sana tu (si RM) tu apa hal?? Yg hire Apco tu apa hal?? Annuar punya connection??? Cerita kat aku sikit..apa2 menteri2 Malaysia tak ada connection kah?? Apa korang pakai alasan international relation kah? Tak kan annuar nak buat international relation, dia bukan ada position, dia buat lecturership selepas keluar dari jail nak cari makan sbb universiti haprak kat Malaysia susah nak cari makan.

      Reply
      • July 11, 2011 at 8:45 pm
        Permalink

        AIKK… GARANG NAMPAK… KALAU DAH DI KATA TAK ADA KAITAN MAKA TAKADA LA… TUAN PUNYA SYARIKAT PUN DAH NGAKU TAK ADA APA2 … YANG KO NI BERKOKOK TAK TENTU PASAL PE HAL..MABUK?…BODO KE KO NI?…
        SATU LAGI TEORI UDAH BAGI PUAK-PUAK YANG BODO MACAM KO NI AKU BAGI…. RAMAI PEMIMPIN PKR YANG KELUAR PARTI TU BAWAK CERITA YANG MACAM-ACAM DARI DALAM PKR.. TAPI YANG PELK DAN AJAIBNYA BILA PEMIMPIN UMNO KELUAR DARI BN, TAK ADA LAK CERITA YANG TAK SEDAP KITA DENGAR TERMASUK APCO.. MACAM SI ZAHID TU DAN SI CUA JUI MENG (BEKAS MENTERI LAGI )… APA LA KO NI ELALAK TAK TENTU PASAL… KALAU BETUL CERITA APCONI MESTI BALACI 2 ORANG NI DAH BUKAK CERITA DA… BODO LA.. MEMANG BETUL KATA KAWAN AKU.. PKR N PAS NI MEMANG ORANG PANAS HATI PUNYA ORANG , KALAU DAH SIKAPNYA MACAM TU MAKA OTAKNYA DAH TENTU SEPARUH DARI ORANG YANG NORMAL ( BERPIKIRAN PENDEK)….
        AMACAM TEORI AKU BEST TAK..

        Reply
  • July 11, 2011 at 10:51 am
    Permalink

    KAH KAH KAH patriot jalan 200 meter dah capai matlamat. anak aku hari2 jalan 200 meter untuk ke sekolah. ini bukan patriot ini penakut. kah kah kah

    Reply
    • July 11, 2011 at 11:00 am
      Permalink

      Dekat London more than 300 people, Melbourne 200 people, Kat Mesir 1500 people..kat bumi sendiri Patriot boleh kumpul 200 org jer???? pinjam kata2 KJ kat wartawan baru2 ni “WTF!”, itu pun termasuk mat Bangla. mana pi ahli Mykmu.net ni??? Tak payah la bagi alasan kami nak keamanan sbb Org Patriot pun turun. Apa Patriot tu bukan Umno kah?? Ooo… lupa Ahli umno ni kalau tak berbayar atau tak setimpal bayarannnya , maka tak jalan lah aktiviti2 mereka…

      Reply
      • July 11, 2011 at 11:20 am
        Permalink

        Setuju dgn ko Farid! 🙂

        Reply
        • July 11, 2011 at 6:57 pm
          Permalink

          kah2..org yg same stuju? paling tidak org bahlol jilat org bodoh.. lepas tu berlakon ‘alim’..kah..kah..geli hati org ‘alim kucing’ PAS laknat ni sokong dan puji org SEKULAR yg entah bace Quran pun xreti..(parit)..
          ko surh le Parit ckp bab Islam..nescaya terlihatlah kejahilan dan kesongsangannya

          Reply
      • July 11, 2011 at 6:58 pm
        Permalink

        hmmm…..satu pehak ada 200 orang yang bodoh……satu pehak lagi ada beribu-ribu orang yang bodoh……..

        Reply
      • July 11, 2011 at 8:53 pm
        Permalink

        BERIBU RAKYAT MALAYSIA BELAJAR KAT LONDON TU HANYA 300 JE YANG MENYERTAI… KAT TEMPAT LAIN PIN MACAM TU DARI SEMALAM AKU BUAT RESERCH KAT YOUTUBE.. AKHIRNYA HANYA 0.01% DARI KESELURUHANYA.. KALAU AKU NAK BAGI GEMPAK PUN JANGAN LA MACAM GEMPAK AYAM JEEE….. RAMAI YANG KETAWA TENGOK VEDIO KAT BERSIH LUAR NEGERI TU… SETAKAT TU JE KE RAMAINYA BERSIH LUAR NEGERI…..
        LAGI PUN SEMALAM DAH PECAH TEMBELANG BILA MEREKA YANG DI TAHAN TELAH BERITAHU BAHAWA MEREKA DI BAYAR SEHINGGA RM200 …. SPIN CERITA TU AGAK-AGAK LA FARID.. BUKAN KO JE YANG ADA INTERNET… MALU LA …. JANGAN BANGA YANG TAK BERTEMPAT OIII..

        Reply
    • July 11, 2011 at 11:27 am
      Permalink

      Najib yg derhaka !
      Najib suami RM !

      Reply
      • July 11, 2011 at 11:27 am
        Permalink

        Ooops bukan… bukan.. RM suami Najib!

        Reply
      • July 11, 2011 at 2:12 pm
        Permalink

        hahahahaha….. ni la minded pakatan haram macam korang… siapa agaknye yang derhaka eh?…bukan puak pakatan ke?… raja tak bagi buat, diorang buat jugak…
        last2… hasilnya adalah kerugian…. masalah tak selesai jugak… buat keje tak berfaedah…. hahahahaha….

        Reply
        • July 11, 2011 at 2:26 pm
          Permalink

          Kah! Kah! mamat putar alam si elctromagnetic ni..tu lah byk sangat tgk Raja Lawak…

          Reply
          • July 11, 2011 at 6:58 pm
            Permalink

            Farid munafik ni die xde idea dh nk spinn.. low mindednya ejek2 lagutu..alahai.. mmg shitminded lah farid ni..

          • July 11, 2011 at 8:55 pm
            Permalink

            DIA NI BARU DAPAT ELAUN RM200.. JADI AJK BERSIH.. KENA BAYAR BARU GERAK!..

      • July 11, 2011 at 9:21 pm
        Permalink

        saiful isteri anwar..amoi cina doll isteri anwar.. Wan azizah pun isteri anwar.. Saiful ngan amoi cina doll madu wan azizah.. Madu 3.. Tp yg paling syok bang nuar la..

        Reply
  • July 11, 2011 at 11:47 am
    Permalink

    For whatever reasons the BERshit was planned and finally took the streets, the whole world know that the way of expression that they chose was wrong.

    Since 2 wrongs cannot make 1 right and so with BERShit thus freedom of speeches and expressions do not warrant citizen rioting on the streets. March, riot in big numbers, no matter how peacefull it was planned its still result in damages and loss.

    Public properties are damaged, bussiness and trades have to come to halt. Taxis , buses, rails have to apply suspension of services. So what are the results ? Loss in income.

    Look, they have showed that they were better than the previous years in 2008. Why cant they do it again this time.

    They do not have to show off their colours or mighty on the streets since they are far from being might by the actions.

    No doubt they have given a little of stir to an otherwise smooth flow of life but it did not leave any scar on skin of leaders which are all busy with their work in upgrading the standards of the country and its citizen.

    Stir since the government had to deploy policemen, FRU to avert damages caused by them but more than that it is none and life goes on as normal.

    During my recent visit to Australia, I did see some upleasant event took place by people in quite in big numbers. But it was carried out to protest their governtment for pay-hike. It was carried out peacefully with high dignity and at the end of their flock, they cleaned the area and dumped garbages in right places.

    They are the people who have conscience and alweays uphold the esteem. Why the mat sallehs all the times have to be better than us. ?

    Reply
  • July 11, 2011 at 12:21 pm
    Permalink

    Why the expression was wrong?? Tell me why? Who provked it by using all kind of clokage that meake people difficult to assmeble?

    First BERSIH wanted to ahve peace walk, Government Said NO! Then Najib dared to hold it at stadio and said can shout till dawn as they wish…. then they turned up to Agong, Agong said dont cause any difficulties to others..so Bersih took the advice of not holding it at the street but instead to have it at the stadium and now Hisham bi said no pulak..and Moohyideen said it will tarnish the image of the historic stance of the stadium (where it can hold concert like Linkin Park, Maruah Carey and openly gay Adam Lambert). It was alsready close to the deadline.

    so Bersih had no choice just hold it anywhere they could. Before that the police said they had discovered some weapons like molotov cocktail, marchets and belived to be used during Bersih rally. Now was there any vioilence used by the people? Was there any weapon used?

    Prior9th and on the day itself the police are using all avenue they could to block Bersih from gathering from roadblocks to halt the public transport.

    and now i am askling youw why it is wrong to gather peacfully?

    On the following day, Najib gather thousand of people supporting UMNO at PWTC. How come he can now? My question is this a democracy???

    Read i have written in some of my posting..UMNO should know what is happening and want do the people one or else they will be out of business. Nokia for example used to be a strong brand but since they are not fast enough to react on customer needs on smartphone, they lost, and kicked out their CEO and repleced with new one. UMNO should listen…or else they too would be out from the business.

    LAst few weeks the government has hold perhimpunan sejuta Pemuda. During the speeches the bashed the opposition and would defend Putrajaya. What the heck?? You use government fund for your party????? As usual any government gathering would not miss from the present of local celebrities and concerts. These are synonyms with UMNO.

    Kalau tak nak Islam, tell the people upfront, no nedd to play around the bushes.

    Reply
    • July 11, 2011 at 1:23 pm
      Permalink

      Assembly in a democratic country does not have to take place all . As I said you may express your grievances in PRU/GE, why it has to be riots or assembly as you called it ?.

      You called your actions by name of Bersih 1 and now Bersih 2. During Bersih 1 it was said to have gathered close to 30,000 rioters (or penderhaka) I do not know actual numbers since I was in Europe for 2 weeks during the period. Though there was no lost of life on the aftermath, but properties were lost, trade was down in huge scale. Now pre – Bersih 2 ‘rubbish’ were found, evidences had surfaced togerther with your yellow tshirts. Thus in no means it was going to be peaceful assembly , the police knew it, people knew it. Albeit of its smaller numbers involved which only goes to show that support is shrinking, courage is descending and by large it was a failure.

      The Sam Ketot had pledged, Nurul too had stated it in the same manner that it was going to be taken to the streets this time. They admired what had taken placed in Tunisia, Egypt etc. and that in the same manner the government needed to be toppled. They are overwhelmed by emotion which you and me should be very clear of its reasons.

      What do you expect Najib to do with all these provocations ?. You certainly cannot expect him to tour Atlantics during whichtime the country’s peace is being threatened , can you?

      Nik ajis could do it since this old man works differently.

      What’s so wrong with having celebrities when youth gather ? Nik ajis had Amy in KB to sing song for him amidst the loud music. We may have tilawah Al Quran in separate occassion but we do not need to hold brooms by the wrong ends.

      My God, in a minute to me you sounded so very islamic, on the other you resemble a buddy to a figure during Nabi Musa’s time whose remain is still intact in Eqypt.

      Reply
    • July 11, 2011 at 7:08 pm
      Permalink

      farit…farit….hang bukan nya pi merusuh pun…..apa hang nak takut…..time tu hang dok ada kat umah…..

      for somebody who believed that rosmah bought a 24 millions ringgit worth of a single ring in new york and got courrier back home…passed through a custom check point…..and got tax waived……

      your standing on anything is so much questionable……hehe

      Reply
  • July 11, 2011 at 1:13 pm
    Permalink

    “mohar menteri’ ..nak tanya sebab apa awak pakai term ‘menteri’ kat situ? awk nak tunjuk awk hebat kah?? Awk ingat org respect sangat kat menteri kah?? Itu org umno yg dok kat kg je atau yg dok tunggu projek. Kita org tak respect pun. Tgk pun menyampah. Sbb of your seat kita terpaksa lah tunjuk muka jugak. Tapi bila lalu kat jalanraya with entourage, kita akan mencebik. Kwn aku yg CEO2 pun sama… Yg dok respek ni yg dok kat kg baca Utusex (Utusan) dan Metro jer… (yg Umno ler).

    Zaman khalifah dulu lain, kalau jadi ketua semua takut akan dipersoalkan Tuhan kelak tentang amanah dan kepertanggungjawaban.

    Korang ada pikir ker….?????

    Reply
    • July 11, 2011 at 1:42 pm
      Permalink

      Mentari never carry meaning of menteri. Being a malay you should know mata hari is called Mentari in poems in short. So it means matahari as I do not wish to call ‘ senja’ , since senja is doomed.

      Mohar is not even my name . I have never questioned the authencitty of Farid, either it appears in your IC or merely a pen name, so why question mine ?.

      My dear friend Farid, please do not get apprehensive for nothing. As much as you do, I do not have to tell you who I am. It suffice to say I was born Malay, a Muslim by birth. Islam is my religion. As you do, I pray 5 waktus a day minimum. Come Ramadhan , I will fast as you and others do. In the evening I join jemaah for tarawikh, as you do.

      I am not hebat by nature and never claimed to be one. Further, I am a citizen, quite loyal though being gifted with opportunities to travel worldwide for duties . But, but…

      I am no politician, neither I am Umno member. I do support them but never get registered as a member since I do not wish to be one. I prefer to give them vote without hoping to be rewarded.

      As I say, I am happy as I am, pround to be a Msian and pleased to be given opportunity to do some work by myselve, for myselve and thank God for being blessed with a fairly good career.

      Reply
      • July 11, 2011 at 2:17 pm
        Permalink

        God blessing??? ko percaya pada Tuhan , tapi parti ko menolak ajaran tuhan dan nabi nya. konpius aku???

        Tak payah lah ko kata ko non partisan…you bias towards umno…semua tu mainan lisan ko jer…org umno pandai berlakon pun…

        Ko ingat Islam 5 perkara jer ker? Nampak sangat knowledge ko tentang islam is based on form 5.

        Reply
        • July 11, 2011 at 2:25 pm
          Permalink

          Brother, I said pray 5 waktus minimum . I did not say Islam only means 5 pillars. I did not say Islam is about rukun yang 5.

          Why terlalu apprehensive ?

          Reply
          • July 11, 2011 at 5:34 pm
            Permalink

            Mentari,

            From Farid’s argument we definitely can know his level of mentality.

            Perhaps he doesn’t want to do his research or his own home work. That is why he simple say all those nonsense..

            Anyway I guess my taxes paid well with the good work of our policemen..

            Like mentioned in our constitution or perlembagaan in order to held a demonstration or voice you must have a guide line..a proper place and also a designated place where no harmful can course..

            apart from that it also stated to prevent of PENGHINAAN of the government of the day..

            Basically these people they dont understand..and i wont be surprised if Pakatan also would use the same term if people make demonstration

            You see..Anwar WAS very powerful man..he was so powerful until most of the people are scared of him..but ALLAH is great..and if would to believe in qada dan qadar then we must try to understand why was anwar sacked..

            ALLAH(SWT) maha adil..takkan lah orang yang mulia boleh dikenakan bermacam-macam..

            Ini mesti ada benda yang si Anwar pernah buat nie..

        • July 11, 2011 at 7:01 pm
          Permalink

          kah..kah..kah kwn2 cube tgk Farid Judy ni bile ckp ckit je pasal
          Islam..cehh xmasok langung kefahaman.. tp ade hati nk tempelak org lain.. dlm byk2 posting aku tgk Farid Judy nilah org yg paling xreti terangkan bab Islam.. kekok sumbang semacam jer.. itu tandanya Islam tidak hadir dlm dirinya..dia cedok paste merata2..tp dia sndiri xpaham..

          farid judy.. ko tu sekular..ko tu jahil.. eloklah ko bertaubat dan belajar kena Tuhan elok2..
          aku tgk ko semakinparah dgn politik PR.. ko mati nanti Anu-War atau N.AJIS xdpt tlg jwb soalan Mungkar Nangkir dln alam kubur nanti..
          skrg ni ko loyarlah burok puas2

          Reply
        • July 11, 2011 at 7:02 pm
          Permalink

          Islam ????

          farit ari ni jadi lebai…..cakap tentang Islam……

          farit….cerita sikit pengalaman yang hang dengar……..tentang fligt yang bawa jenazah fadhil noor….

          hahahahahahahahahahah……hahah…hahahah

          Reply
      • July 12, 2011 at 2:29 pm
        Permalink

        farid xleh bezakn mentari dan menteri…farid bm ko masa spm fail ker?hahaha

        Reply
  • July 11, 2011 at 1:52 pm
    Permalink

    Ada jugak CEO yg nk berkawan dgn Pari nit..kah kah kah…CEO ke GRO..he he he..jgn main2 dgn parit…kwn2 dia CEO…kah kah kah..

    Reply
    • July 11, 2011 at 2:00 pm
      Permalink

      Bagi can lah dia. Orang macam ni biar dia berkawan dengan penjual minyak wangi, kenal orang macam Syed Mokhtar atau datuk k pun dah ok.

      Dengan buat macam itu dia akan berbau wangi dan terasa kaya kerana tempias mereka. Tapi dari bunyi lagu yang selalu kita dengar di-‘nyanyikan ‘ oilh Farid, kita dapat mengagak, orang macam ni bisa di beli Pak. Ada pulus semua lulus. Bila perut lapar dia “mencecus cesus”. Projek lah, rasuah lah, kroni lah, macam 2.

      Orang macam ini menghukum haram jika orang lain dapat. masok poket sendiri.. semua jadi hallalan tayyiba.

      Reply
      • July 11, 2011 at 8:46 pm
        Permalink

        Tak payah lah ko apply konsep rasuah “semua org sama” umno kat Pas. Thanks. agama korang agama umno..tak sama.

        Reply
        • July 11, 2011 at 11:41 pm
          Permalink

          200 inggit jer farit…..sanggup puak-puak PAS berlakun jadi siamang tengah KL……so so cheap.

          Reply
  • July 11, 2011 at 1:59 pm
    Permalink

    ni la rosak minda rakyat yang diracuni PR…. kejayaan yang membawa kepada hasil negatif dibanggakan…. pemerhati dari mana yang ko cakap tu…?…
    pemerhati tepi jalan ka?… orang nak majukan negara.. tapi PR nak hancurkan negara dengan membuat huru-hara… aku nak ko senaraikan ape hasil negatif dari perhimpunan ni…
    sebelum ni meja rundingan dah dibuka, peluang untuk menyerahkan memorundum dah diberi… tapi kenapa tetap memilih perhimpunan di jalanan yang akhirnya merugikan ramai pihak termasuk kebanyakan rakyat…. rakyat yang join tu pulak dapat ape?… konon sokongan rakyat btambah…. habis kalau diberi 200 seorang..sape taknak… cube kalau tak bagi… sape nak datang…

    Reply
    • July 11, 2011 at 2:00 pm
      Permalink

      senaraikan hasil positif…tapi bukan negatif yep…maaf…tesilap taip daaa…

      Reply
  • July 11, 2011 at 2:12 pm
    Permalink

    Sorry parit, aku btul2 tak leh tahan ni….selamba tul hang nyer lawak…..kah kah kah…..CEO2….kah..kah..

    So..org lain kena respect kat ko la, sbab kwn2 ko CEO2….kah kah kah…..

    Reply
  • July 11, 2011 at 2:15 pm
    Permalink

    Kah …kah..apa yg aku utarakan kat sini..most corporate leaders tak support umno…org pandai2 tak support umno. Mereka yg bodoh, jahil dan menolak islam je yg menolak umno (mereka ni adalah peminat budaya gang2 Rais Yatim).

    Reply
    • July 11, 2011 at 2:42 pm
      Permalink

      Betul tu farid. kebanyakan mereka yg belajar di menara gading, boleh dikatakan hampir 80% menyokong PR berbanding mereka yg tidak menyambung pelajarannya…..Ini adalah fakta! Di mana kebanyakan pemuda atau pemudi UMNo di serata negara, dipenuhi oleh mereka2 yg belajar setakat menengah sahaja….

      Reply
      • July 11, 2011 at 7:04 pm
        Permalink

        kah..kah..lembu support berok..
        CONGRATS!..two desprate ‘animals’..are acting..wow..

        Teluk Blagah penipu.. ko buatlah fitnah byk2..ko nasihat org jgn fotnah tp ko ckp bohong..ko mati esok lidah ko jd batu le xleh ucap Kalimah Tauhid!

        Reply
        • July 11, 2011 at 11:14 pm
          Permalink

          betul tu bro, tadi bkn main lg nasihat aku jgn buat fitnah..hampeh tul mamat telok ni…

          Reply
      • July 11, 2011 at 7:13 pm
        Permalink

        he..he….teluk cakap pasal menara gading……

        terus confirmed fakta pulak tu ??…….iskh ! iskh !….tak pe la teluk….kalau itu yang boleh boost your morale…..carry on !! …we understand….

        Reply
      • July 11, 2011 at 8:48 pm
        Permalink

        Ciri2 dia org nak tahu??:
        i. Suka AF
        ii. Mari Menari
        iii. Mentor
        iv Raja Lawak
        v Baca Metro, Utusan URTV dsb
        vi Dia org mesti layan fb 24/7

        Reply
        • July 11, 2011 at 11:44 pm
          Permalink

          hehe….the talking harakah…..angin satu badan….

          farit…farit dah lost self esteem disebabkan kegagalan bershit untuk menjatuhkan kerajaan……

          Reply
    • July 11, 2011 at 7:10 pm
      Permalink

      depa cerita kat hang ke ??

      yang aku tahu….orang alim-alim kat malaysia ni yang tak sokong PAS…..itu aku tahu.

      Reply
  • July 11, 2011 at 2:24 pm
    Permalink

    CEO sykt ubat kuat mane ni parit?…yg byk kat harakah tu yea…..

    Reply
    • July 11, 2011 at 2:25 pm
      Permalink

      Eh ko baca Harakah ker?? Itu ubat kuat dalam Metro..ko silap…

      Reply
      • July 11, 2011 at 2:52 pm
        Permalink

        parit aku bleh baca smua akhbar,.blum ada org yg berani halang hak aku lg…engkau mcm mane plak? ada yg control ke?..kalau kita merujuk pd 1 kaedah jea mcm mana kita nk berilmu, kena tipu idup2 jea la kita parit..kita perlu byk membaca tp jgn asik membaca dr 1 idea jea, nanti idea kita akan menjadi 1 juga…

        buka minda sikit parit, jgn berbangga kwn2 ko dari kalangan CEO tp otak ko mcm GRO..

        Reply
      • July 11, 2011 at 7:05 pm
        Permalink

        HAPRAKah mana laku kalo just spin fitnah UMNO BN
        sbb ahli2 nye majoriti bernafsu buas.. so kenalah smart target marketing..(tabung derma tu marketing citer lain..)
        so..letaklah ubat2 seks byk2..ostazah2 PAS pn meleleh le air liur..MARAH!!

        Reply
  • July 11, 2011 at 2:24 pm
    Permalink

    ooops Sorryy..mreka yg suka kan budaya2 (menari2) macam gang Rais Yatim akan suka terhadap umno. Dan gang2 yg menagung2 kan artis2.

    Reply
    • July 11, 2011 at 3:02 pm
      Permalink

      Islam in PAS has brought about more damages than good. The stereo type version that is too often being said and repeated is corruptions, cronyism, dictatorship and etc. etc.in Umno. The claims which reflect how Islamic PAS are and how kafir non – PAS are, in their eyes.

      Let us do not touch on more issues but just take ONE to argue.

      Many months ago nik ajis was said to have received an offer for pilgrimage to Mecca of RM60K from an individual which the former had blessfully accepted it and prepared himself for a haj on that particular year. Never did he scrutinise the moral on accepting such offer for its halal or haram.

      Nik ajis, admittedly is above most of us in his religious knowledge and could be on par level with other elite ulamaks. Being on that level, cant he question himself should or should not he accepts such gifts. Gifts from persons of interest are rasuah even you have changed its terms with any any other terms . It may not be called rasuah if the fund is given by his wealthy brother who has no interest to link up between them except family ties. Or from his cousin who is a school teacher but has alot of money and never reap benefit from the MB.

      Alternatively if he finds himself not affording to resist the gift for reasons of not to emberrass the giver , he may accept the money and give it to 6 PAS members to take up muasassah under tabung haji to perform haj. Or he could give it to 15 members to perform Umrah.

      By the above, I have never wrong to say that PAS islam is only on their jubah, ketayap and janggut. I am sorry to say this but this is factual and can be agreed by majority. They sell the politics every where , every corner even infront of Kaabah.

      Nevertheless, I have been lucky that I have not bumped unto anyone of them in any venues that only good words are allowed to be talked, listened and debated such as the said holy place.

      Reply
    • July 11, 2011 at 7:14 pm
      Permalink

      kah..kah..kuh..Farid judy..ko lupe tak..
      abng angkat ko..kekasih hati ko.. Anu-war berjoget2 atas pentas.. smsa PRK mane dlu..
      wow…fantastic..HUDOH nak mampos..mmg sahlah parti2 PR ni kaki menari2..cuma malu2 je nk tunjuk..kdg2 kantoi gk.. kah2.. ko ni otak pelupa le brokk..

      Reply
  • July 11, 2011 at 2:37 pm
    Permalink

    parit…kumpulan yg ko tuduh menolak islam tu la yg byk buat masjid/surau, sekolah2 agama,tubuhkan pusat zakat,baitulmal,jabatan agama,tabung haji,bank islam,uni.islam dan yg paling mulia sekali mewakafkan tanah utk menyimpan ko buat selama lamanye satu masa nti..termasuk la CEO2 kwn ko tu…

    Reply
    • July 11, 2011 at 4:29 pm
      Permalink

      tak dapat dinafikan. Zaman nabi golongan munafik jugak membina masjid.

      Reply
      • July 11, 2011 at 5:31 pm
        Permalink

        Like in Msia we find munafiks talk about islam and the rules. Munafik means aperson who has 1. Bila bercakap dia berbohong 2., 3 and 4 ……

        There is a person who fits all the 4 criterias that qualifies him to be a munafik. Come on do not let me tell you.

        Reply
      • July 11, 2011 at 7:10 pm
        Permalink

        eeh..org munafik boleh citer bab munafiq?
        ye2..jap aku bg ko paham..zaman Nabi org munafik (mcm ko lah) nak tnjuk sifat lawan terang2 pd Islam xbrani..so pura2 beriman..so buatlah masjid lain utk lawan masjid nabi..namanya masjid DIRORR!..

        samalah cm skrg..Allah Ta’ala perintahkan Imarahkanlah rumah2 aku yakni Masjid2 aku..tnda2nya kamu layak digelar beriman..

        tapi disebabkan PAS ni MUNAFIK..dibinalah banyak2 ‘masjid DIROR” atau MARKAZ DIROR mereka berdekatan dgn masjid2 sah.. diletaknya gambar paderi Agong laknatullah PAS.. Nick wally Ajis, dicat mereka dgn HIJAU terang.. dan dihidupkan kuil/markaz mereka itu untuk menyaingin masjid2..kononya masjid UMNO..

        nah JELAS bukan wahai FARID..aku kasi ko ilmu..kasi ko paham sket..xyahle ko kena copy n paste dr bloq munafiq lain.. kah..kah..

        Reply
      • July 11, 2011 at 7:16 pm
        Permalink

        ….zaman nabi orang munafik juga membina mesjid ?

        ……..betul kot….coming from farit….pasil munafik rasa-rasa dia lebih tahu….being one…!! …heh

        Reply
      • July 11, 2011 at 11:22 pm
        Permalink

        tak dapat dinafikan, zaman nabi pun ada peliwat ini kan pula zaman sekarang…tak caye tanye kwn2 CEO ko parit…

        Reply
  • July 11, 2011 at 5:25 pm
    Permalink

    Rare earth does not polute though it has elements of uranium but it does not produce it directly from the process.

    Australia has mills on rare earth and it is proven to have no radiation effects. I am not too sure of China but I am positive about Australia since it is my second home.

    Rdiation issue is taken out of context in Msia and the debate was convened and still going on heatedly by lay persons who are not expert in this field.

    Politicians cant talk about radiation , theorotician cant talk about ill effects on the matters that they are unsure.

    Therefore they should keep their mouth tightly shut rather than becoming empty drums.

    Reply
    • July 11, 2011 at 8:53 pm
      Permalink

      Kah …kah …ko ni senior officer pun tak tahu. kena tipu jugak. I had a chance to speak to two EDs of bid Malaysia companies. Both of them pointed out at me…

      Regardless it is your second home or not, it does not carry much weight in this borderless world.

      Radiation is is taken out of context??? Yes it was taken out of context in Japan until Tsunami in March 2011. Those who did the feasibility study and safety precautions were all trained engineers. See what had happened??

      U better continue become dumb and support umno and reject Islam! Go and follow Rais Yatim and his wife and maid (mate?) to promote culture..things that you like…

      Reply
      • July 11, 2011 at 8:54 pm
        Permalink

        Error: Big Malaysia companies (listed)

        Reply
      • July 11, 2011 at 10:12 pm
        Permalink

        You continue taking PAS as islam and islam as PAS. This only goes to show that your akidah had been twisted and your mind is polluted. Poor thing young man Farid.

        Let us support any party , what you belief is yopurs , what mine is mine but when come to agama, islam is OUR agama.

        Reply
    • July 11, 2011 at 9:07 pm
      Permalink

      Ye…ker..setahu aku dulu uranium nak bawak melalui kapal dekat Malaysia punya lah kecoh…

      Reply
      • July 11, 2011 at 11:51 pm
        Permalink

        hmmmm….apa saja kemajuan kalau nak di bangun kan kerajaan akan di tentang…..kalau ikut teori mat parit…..kita tak boleh maju dalam bidang nuklear atau apa-apa saja yang bersangkutan dengan radioactive or fussion science…….sebab apa….

        sebab tsunami !! ..hehe..

        Reply
      • July 12, 2011 at 12:09 am
        Permalink

        yang sebenarnya mat parit tu dengki…tak boleh tengok negara maju…tak boleh tengok anak bangsa dapat pendedahan di kilang hi tech macam tu…

        dalam fikiran mat parit….kalau malaysia nak maju…jangan lah dalam pemerintahan BN….jenis busuk hati ni…. bila kita tak maju…dia lah yang akan melalak sana sini…typical PAS mentality

        dulu dia condemn proton…itu tak kena..ini tak kena…kawan dia ceo proton laah..boleh kata semua urusan proton mat parit ni tau…bila dia pi ceramah bidaah PAS….dia tengok 90% kereta kat situ kereta proton…dia terdiam dungu…malu kat diri sendiri….dia tak kan mengaku…..

        pendek kata…..mat parit ni jenis busuk hati….kalau bukan perancangan PR ….semua tak boleh maju…. orang melayu yang tak sehaluan…mesti di jatuhkan….sampai tahap tu pemikiran dia….dah gone case budak ni.

        aku tak pernah jumpa orang busuk hati macam mat parit ni…aku walaupun anti PAS tahap maximum….kedai orang PAS aku masuk jugak beli barang….perbezaan politik…tak semestinya aku gunakan untuk tepuk tangan bila orang tu gagal…..tambah-tambah lagi orang melayu…

        mat parit….mat parit….iskh ! iskh !

        Reply
  • July 11, 2011 at 7:16 pm
    Permalink

    kt bawah ni dipetik satu usaha jahat berterusan puak2 PR laknatullah untuk gulingkan DS Najib dan cuba buat sentimen ugutan terhadap kerajaan.. semoga Tuhan perlihara dan lemahkan mereka!
    bertambah2lah benci rakyat pd PR..

    http://www.todayonline.com/World/EDC110711-0000101/On-Facebook,-more-than-100,000-want-Najib-to-quit

    ghazali shaari

    Updated 05:37 PM July 11, 2011

    its time cuepecs to demand 4 month bonus with pm , better to be on the right lane….if no bonus 4 month atas pagar just jump to the opp……pru 13 hidup cuepaces
    anuar can be pm because he knows how to make money for the country. now only left with pm are anuar friends they just keep quiet, rosmah feel tired already she loose support from company. what i see the people starts talking about bn will loose in pru 13, its better pm to call for pru 13 election to see the people supports which is better for freedom in the country. atas pagar will counter which is better percentage pru 13 is 45% opps 35% to bn gov. atas pagar 20% .

    Reply
    • July 11, 2011 at 7:18 pm
      Permalink

      bentuk perang saraf utk lemahkan rakyat.. apapun kuasa Allah Maha Kaya… Dia akan tentukan siapa yang berkuasa Insya Allah..

      Reply
  • July 11, 2011 at 9:05 pm
    Permalink

    Islam in PAS has brought about more damages than good. The stereo type version that is too often being said and repeated is corruptions, cronyism, dictatorship and etc. etc.in Umno. The claims which reflect how Islamic PAS are and how kafir non – PAS are, in their eyes.

    Let us do not touch on more issues but just take ONE to argue.

    Many months ago nik ajis was said to have received an offer for pilgrimage to Mecca of RM60K from an individual which the former had blessfully accepted it and prepared himself for a haj on that particular year. Never did he scrutinise the moral on accepting such offer for its halal or haram.

    Nik ajis, admittedly is above most of us in his religious knowledge and could be on par level with other elite ulamaks. Being on that level, cant he question himself should or should not he accepts such gifts. Gifts from persons of interest are rasuah even you have changed its terms with any any other terms . It may not be called rasuah if the fund is given by his wealthy brother who has no interest to link up between them except family ties. Or from his cousin who is a school teacher but has alot of money and never reap benefit from the MB.

    Alternatively if he finds himself not affording to resist the gift for reasons of not to emberrass the giver , he may accept the money and give it to 6 PAS members to take up muasassah under tabung haji to perform haj. Or he could give it to 15 members to perform Umrah.

    By the above, I have never wrong to say that PAS islam is only on their jubah, ketayap and janggut. I am sorry to say this but this is factual and can be agreed by majority. They sell the politics every where , every corner even infront of Kaabah.

    Nevertheless, I have been lucky that I have not bumped unto anyone of them in any venues that only good words are allowed to be talked, listened and debated such as the said holy place.

    Comment Farid: You have all the machineries like MACC, PDRM, RM – go and check la…! I you foun irregularities in PR, you have all means to check like what you did when Nik Aziz office hold jamuan + cake wchich cost RM600. MACC when there and checked.

    To date we have yet to haer the decison on:
    i. PKFZ that cost us billions
    ii. Bakun…cost us billions due to improper feasibility studies
    iii. Corect3x – the significant impact
    iv Put option not obliged by Halim Saad which has cost us billions
    v Tan Sri Tajuddin the purcahse of MAS at much2 premium price
    vi. The motif of altantuya murder
    vii Menteri yg raba bontol kat KL Hilton/ler meridien- no action
    viii MV Agusta – sold of by proton at nominal value of RM4 (it was bought at RM400 mil). Later the company which bought MV Agusta sold it back for a cool RM800 mil (in break up value)
    ix. Scorpene- why need to appoint third party to act on behalf of the government on our own defense
    x. Banyak lagi la…..

    Apasal..dok dalam UMNO semua di atas boleh di cover kah???

    Yeow Tiong Lai received gift in forms of Toyota Vellfire (RM500k plus). Any investigation?? ROM was purportedly bought jewelerries worth RM24.45 mil from Jacobs (NYork), any investigation..or shall they faced deleted record by UMNO/BN prior investigations such as in Altantuya, TBH and sarbani????

    Reply
    • July 11, 2011 at 9:06 pm
      Permalink

      Comment to Mohar Mentari di atas

      Reply
  • July 11, 2011 at 11:34 pm
    Permalink

    Paham ke parit ape yg mohar tulis tu..senyap jea…tengah rujuk kat harakah ke?

    Reply
  • July 13, 2011 at 3:32 am
    Permalink

    Teluk_balagah tu sakit hati sgt dgn nick aku apesal? sbb ko takut nk hujah ke? atau sbb ko takut bile panggil nick aku ko tlg dioakan PAS dgn DAPig laknat? kah..kah.. sejak bile plak org PAS ini di ajar lemah lembut haa?? pagi petang samseng, kami kutuk sindir manusia lain? haha telok? ke ko ni BAPOK telok blangah? sori ekk wa xlayan bapok!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *