Bersih 2: Duit Rakyat Taja Perhimpunan Haram & Keganasan

Selangor negeri paling kaya dalam Malaysia, itu dah kita ketahui.  Kekayaan hasil usaha dan penat lelah pemimpin BN sebelum ini ibarat rahmat turun ke riba oleh Pakatan Rakyat sebaik berjaya berkuasa di Selangor.

Tapi nampaknya Pakatan Rakyat dah menggunakan duit rakyat ini untuk pelbagai aktiviti yang tidak mendatangkan faedah, kebanyakkannya untuk memperkasa dan memperkayakan PKR, PAS dan DAP melalui aktiviti-aktiviti yang dilaksanakan mereka.  Yayasan Selangor sebagai contoh, yang punya begitu banyak wang tunai sebelum Mac 2008, mengalami kewangan defisit (belanja lebih dari dapat) tahun lepas.

Dalam masa yang sama orang PKR makin mewah, baju berlambangkan PKR semakin pelbagai corak, sebelum ni T-Shirt biasa yang dicetak banyak-banyak sebab murah.  Delegasi PKR yang menghadiri Kongress Nasional, tidur di Hotel bertaraf 4 ke 5 bintang, semuanya atas perbelanjaan menggunakan duit rakyat Selangor.

Terbaru, pecah lubang bahawa Kerajaan Selangor akan menaja perhimpunan Bersih 2!!!

Itu sudah berapa banyak jumlahnya?  Ratus Ribu, Juta atau puluh juta?  Apa rasionalnya duit rakyat dibelanjakan untuk menaja perhimpunan haram.  Kalau diberi pilihan, untuk acara menyerahkan memorandum kepada YDPA, rakyat Selangor rasanya lebih suka 2 ke 3 orang saja yang pergi hantar, murah pun murah.

Bersih 2 ini akan memakan banyak belanja, berita yang penulis dapat, penyokong pembangkang sudah mula memenuhi hotel-hotel disekitar Selangor dan Kuala Lumpur sebagai persediaan demo pada 9hb Julai akan datang.  Adakah mereka ini keluar duit sendiri semata-mata nak menyertai perhimpunan haram?

Dah disebut pun akan ada penaja, Kerajaan Selangor, nak buat apa keluar duit sendiri.

PSM juga dapat peruntukkan kewangan untuk bawa 2 aktivis haluan kiri dari Korea Selatan dan Filipina bagi tujuan apa yang kita tak pasti.  Yang nyatanya, kedua mereka ini punya kaitan langsung dengan pertubuhan yang disyaki punya kaitan dengan komunis dan agensi penyiasatan asing.

Cerita Free Malaysia Today, kononnya budak Korea Selatan, Min Young Song  tu datang sini nak buat praktikal training disini memang kelakar, sejak bila pulak praktikal training buat kat luar negara Universiti mereka belajar?  Kalau yang perempuan buat praktikal training, Romeo Castillo tu apahal pulak?  Praktikal training juga?

Anasir asing 2 ekor ini sengaja dibawa masuk untuk antara lain mencetus huru hara dan mengeruhkan hubungan antara kerajaan Filipina, Korea Selatan dengan kerajaan Malaysia kalau apa-apa terjadi kepada mereka dalam perhimpunan nanti.  Pendek kata nak tarik perhatian antarabangsa.

Dan yang paling penting, banyak belanja tu dan semuanya ditaja kerajaan Selangor?

Rakyat Selangor perlu tanya kerajaan mereka, kenapa duit rakyat digunakan untuk perkara-perkara yang tidak berfaedah?  Bukankah lebih bermenafaat wang itu diibelanjakan untuk kepentingan rakyat yang lebih mendesak, kenapa digunakan untuk melaksanakan aktiviti haram dan membawa aktivitis masuk haluan kiri ke negara ini?

Pakatan Rakyat sibuk ukur mana membazir dan tidaknya perbelanjaan kerajaan Barisan Nasional, tapi mereka sendiri  terang-terang guna duit rakyat untuk taja aktiviti haram yang melanggar undang-undang dan kegiatan politik kepartian, tak apa pulak?

Macam mana nak kata Pakatan Rakyat akan mempunyai sistem pentadbiran yang lebih baik daripada Barisan Nasional kalau belum berkuasa pun depa dah salah guna dana awam yang begitu teruk sekali?

Adamyan

Hidup mesti berprinsip

142 thoughts on “Bersih 2: Duit Rakyat Taja Perhimpunan Haram & Keganasan

  • June 29, 2011 at 10:27 AM
    Permalink

    hanya nak kan KUASA bersih digunakan untuk mendapat perhatian dan utk menimbulkan huruhara.
    Bagi aku sebagai rakyat biasa, Malaysia adalah negara yang bersih sekali dan tak perlu di bersihkan oleh pengkianat negara.

    Reply
    • June 29, 2011 at 1:57 PM
      Permalink

      kalau tak bersih macam mane lak mereka dapat kuasai 5 negri?.. salah satunya negeri yang terkaya…. kenapa ttibe sekarang nak timbulkan isue tak bersih ni ek?… owh…mungkin depa nak racun pemikiran rakyat supaya menganggap SPR tak adil dan bila PRU nnti depa kalah…ha…ape lagi.. depa persoalkan la balik isue tak bersih ni…konon2 depa boleh menang tapi sebab tak bersih depa kalah…. aku rase la… hehe…

      Reply
      • June 29, 2011 at 9:03 PM
        Permalink

        gobalakrisnan dalam parlimen ari ni minta polis siasat mat jubo ttg.bilion ringgit yg.diterima pGayR dalam kegiatan parti itu menjalankan kegiatan subersif dalam merosakkan keharmonian negara..

        sorang demi sorang kawan mat jubo melondehkan seluar mat jubo..

        Reply
        • June 29, 2011 at 9:49 PM
          Permalink

          Gobala nak tengok mat jubor ada malu tak bila dah kena londeh seluar mat jubor 2. Hhahahahaha!!!!!!. Lebih baik letakkan mat jubor ni dalam jel yang ada gay macam dia, DEPAN BELAKANG SAMA AJE!!!!!

          Reply
          • June 29, 2011 at 11:10 PM
            Permalink

            Gobalakrisnan telah di bayar 4 billion ringgit oleh UMNO untuk mengkianati dan menfitnah anwar !!

            Ada resit sebagai bukti pembayaran…..heh..heh

          • July 1, 2011 at 11:28 PM
            Permalink

            4 trillion ringgit… bukti pembayaran ada dalam bentuk video dan dimiliki oleh al sheih al juburi

      • July 1, 2011 at 12:35 AM
        Permalink

        jd sistem pilihanraya sedia ada lansung xley diubah la??? ini bkn soal mng atau kalah.. tp sistem yg ketingalan dan hmpir xadil.. bila pilihanraya media smua ttg kerajaan… ttg pmbangkang yg buruk2 je.. ko cnk akui lg??

        Reply
        • July 1, 2011 at 2:27 PM
          Permalink

          Betul ke media semua tolong kerajaan ? camne plak dgn harakah daily, malaysiakini dan berpuluh lagi pihak media yang lain ?

          Reply
    • June 30, 2011 at 12:23 AM
      Permalink

      malaysia negara bersih dari apa ???? Rasuah ????

      mana ada huru hara pun???? hanya golongan songkok tinggi jea cakap huru hara ….

      Reply
      • June 30, 2011 at 12:30 AM
        Permalink

        bersih adalah jahanam nak buat huru hara..c4 ko hampeh tul lah

        Reply
      • June 30, 2011 at 3:53 PM
        Permalink

        malaysia hanya kotor sejak ada rakyatnya yang minat main belakang je.. Tak caya tanya c4..

        Reply
        • June 30, 2011 at 6:37 PM
          Permalink

          belakang mana? belakang rosmah ke?

          Reply
          • June 30, 2011 at 7:05 PM
            Permalink

            BERDOSA BESAR KO MENGATA PEREMPUAN BERZINA TAMPA ADA BUKTI… BERDOSA KO NI… HUDUD PAS YANG AJAR KE CARI BUKTI MACAM NI… KO MEMPERMAINKAN HUKUM TUHAN KE?… PI MINTAK MAAF PASAL KETELANJURAN HANG, TAK TAKUT KE API NERAKA?… SEBAB DIA TAK PAKAI TUDUNG MAKA KO HINA DIA SAMA NGAN TARAF AL-JUBURI?..
            BRO PI DOK NGAJI LAGI LA PASAL AGAMA… INGAT DOSA KO TERTULIS PASAL MEMFITNAH PEREMPUAN YANG TAK MELAKUKKAN ZINA!… MINTA MAAF!

          • July 4, 2011 at 9:20 AM
            Permalink

            belakang cina doll or azizah or norma…kena tanya anwar aljuburi dan mat sabu ni penzina tegar

      • July 1, 2011 at 11:29 PM
        Permalink

        huru hara sampai mesyuarat pun dibawah pokok. phobia punya pasal sampai kereta camry pun buleh terbalik tayar 4 biji kat atas.

        Reply
  • June 29, 2011 at 11:03 AM
    Permalink

    Saya Kata! Saya perasan juga ada bunyi jet pejuang sedang ” berterbangan ” dengan bebas di ruang udara bandaraya Johor Bahru. Tak pasti pulak siapa punya jet2 tu. Tapi yang penguatkuasa tak kan lah tak tau atau tak nak ambil tahu sebab terlalu sibuk dengan duti harian atau MALAS nak buat kerja. Ada kemungkinan jet2 tu adalah milik jiran sebelah kita, rejim HARAMJADAH yang berpaksikan yahudi dan nasrani laknatullah musuh Islam sejak berkurun2 lama nya. Apabila melintas lalu habis semua nya tempat2 sratejik di ambil gambar supaya senang nanti bila masa nak gempur negara kita. Semua MAKLUMAT dah siap sedia. Bangun lah bangsa Malaysia. Bangunlah Bangsa MELAYU. Lupakan kan segala sengketa. Bersatu padu lah kita kerana Allah swt, menyediakan diri untuk mempertahankan kedaulatan negara dan agama ISLAM yang kita yakini. Sebenar2 dan sesuci suci agama yang di redhoi olih ALLAH swt. Wallahu’alam. Wassalam.

    Reply
    • July 2, 2011 at 12:07 AM
      Permalink

      Udah2 la rosafid!!

      Aku pn dok JB gak. tak payah la nak buat fitnah.
      Pesawat2 kapal terbang memang berlambak la yang terbang di laluan trafik dari airport senai or airport changi..its normal ok.

      Ko tak pyh nk hasut orang sane sini. jgn ingt polis dan kastam malaysia ni bongok mcm ko ok!!
      KESIAN!!!

      Reply
  • June 29, 2011 at 11:13 AM
    Permalink

    Tu jer tanah yg ada???

    Eh bukan keseluruhan Singapura tu sendiri asal tanah Melayu?????

    Di bawh pemerintahan siapa yg Singapura terlepas tu..??? OOOppsss…!

    Reply
    • June 29, 2011 at 11:29 AM
      Permalink

      dulu milik malaya … skrg ni dh jadi milik asing .. golongan yg sama bersekongkol dgn PR .. oooppppssssssssss …. NAK KEJE JUAL KE …. eh jap… lupa nak baca sejarah kenapa jadi mcm tu …. tapi yg akan jadi sejarah …. org melayu PR dah kene jual seblum negara terjual .. ooopssssss ….

      Reply
      • June 29, 2011 at 11:53 AM
        Permalink

        Jgn salahkan orang lain, salahkan diri sendiri dulu. Zaman siapakah? Pada masa itu, siapakah pemerintah yg melepaskan Singapura? Yang bersalah tetap bersalah……..

        Reply
        • June 29, 2011 at 12:13 PM
          Permalink

          dulu, kini dan selamanya, umngok ni tak bleh di harap mnjaga kedaulatan negara……….

          ade pulau….bleh lpas ke tngan Singapura
          (abis kwasan maritim kita, sian nelayan kat Johor)
          ade blok Minyak, lpas kan kat Brunei

          lagi lama di biar, tak tau lah ape lagi yg umngok ni nak gadai

          Reply
          • June 29, 2011 at 10:11 PM
            Permalink

            SAMA JE..

          • June 29, 2011 at 11:05 PM
            Permalink

            UMNO APCO UMNO APCO UMNO APCON ISRAEL

          • June 30, 2011 at 12:36 AM
            Permalink

            walaupun nama mu mooooo menggamit minda akan rupa sang haiwan yg dari purbakala di panggil lembu,.tetapi tulisan mu mooooo mengesahkan akal mu moooo seperti lembu..low class statement..

          • June 30, 2011 at 12:06 PM
            Permalink

            ko sedor tak pas tu pakai logo per?PAS FOR ALL…hah yg nih da terang2 tagline parlimen israel…ISRAEL FOR ALL..haramkah kesayangan ko de nak bagitau ..xdekan..tulah..cermin2kan diri tu dulu…

          • July 4, 2011 at 9:32 AM
            Permalink

            ingat skit parti yang dikatakan ISLE hamPAS setuju Perkataan ALLAH digunakan oleh org kafir….kerana terpengaruh dgn ajaran Ayah Pin

      • June 29, 2011 at 1:08 PM
        Permalink

        bukan kena jual…..depa kena beli….ada bezanya tu…..
        komoditi murah…..pakat-pakat orang beli laaa……mana nak dapat package macam ni….siap ada extra service…..guling-guling atas jalan…sambil makan tar….fuyooo !!

        Reply
    • June 29, 2011 at 12:55 PM
      Permalink

      woo.. woo.. woo… jangan sampai ada tanah kat malaysia ni jadi tanah kazakstan weiii….

      Reply
      • June 30, 2011 at 12:00 PM
        Permalink

        rasanya bila puak ko yg memerintahlah negara malaysiaku yg tercinta nih akan jadi tanah kazakstan…

        Reply
        • June 30, 2011 at 12:02 PM
          Permalink

          eh ni nak reply kat si C2

          Reply
          • June 30, 2011 at 11:22 PM
            Permalink

            hey puak2 pakatan bengap! mcm C4, C2, bujuk, rosafid dan farid!

            korg ni mmg bongok la.
            bengang aku.
            itulah soh belajar tak nk.

            TAU TAK SINGAPORE TU KENA KICK OUT DARI MALAYSIA TAHUN 1965 coz LEE KUAN YEW mintak bukan2 dpd TUNKU ABD RAHMAN, termasuklah mintak gugurkan hak2 keistimewaan org2 melayu.
            Sepatutnya ko bersyukur TAR ambil tindakan yg bijak menghalau kuar LKY dgn singapore tu (BUKAN BAGI ok coz singapore masuk dlm malaysia pun cuma 2 thun mase pembentukan malaysia FAHAM!!) Asalnya ada tanah melayu je, then plus sabah dan sarawak dan singapore. nk plus brunei, pejuang brunei taknak. so terbentuklah malaysia tahun 1963, tpi 1965 diulang sekali lagi yang singapore telah di KICK OUT ok!!!!

            Ko ingat polis dan kastam JB dok diam je ke kalu btol ade jet singapore terbang??!
            Jangan suke2 nk cemarkan tugas dorang ok.
            Sometime bunyi mcm jet tu adalah bunyi kapal terbang tentera negara kita sendiri yang buat pantauan.
            Itulah korang, gajah dpn mata tak nmpk, tpi kuman kat seberang nampak.
            Pi la tengok sndiri ape yang DAP dan PKR buat kt negara kite ni.itu baru la betol dorang nak menghuru harakan negara yg memang dah aman.
            Ape citer duit selangor yang habis dikebas PKR??

            Tak pyh sibok2 pasal johor coz bndr iskandar tu bukan jual kt singapore, tp hanya pelaburan ekonomi dan tarik pelabur asing untuk perniagaan kat sane.
            Umno penat2 cari duit, tarik pelabur asing semua, then pakatan senang2 nak kutuk itu ini padahal pakatan gak yg habiskan duit tu.TAK MALU!!

            Nampak sgt puak2 pakatan ni bongok tahap cipan.
            KESIAN!!!

          • June 30, 2011 at 11:43 PM
            Permalink

            aku tgk sblm wilayah iskandar terbentuk…bersepah2 si pas kasi leaflet hasutan iskandar kasi kat singapore..pastu bila org dubai dtg yg melabur trus terkedu…awal2 wat kutukan n fitnah…last2 puak2 diorg yg terhegeh dtg iskandar…xpsl2 nnti bercita2 nk rampas iskandar cam kat putrajaya…Firman Allah”tidak masuk syurga bagi mereka yang membuat fitnah..”

          • July 1, 2011 at 3:10 AM
            Permalink

            orang yg kuat makan duit derma orang .. mmg suke buat fitnah..

      • July 4, 2011 at 9:29 AM
        Permalink

        AIK ko tak tahu ke…..dah ada kat kelate tu, tanah org asli bagi kat org cina….TAke BEER

        Reply
    • June 29, 2011 at 1:04 PM
      Permalink

      hmm….dah explain berkali-kali dah….bila ada thread baru….yang ni jugak hangpa dok meroyan….explain lagi….pas tu hangpa senyap….thread baru keluar lagi….kita explain lagi…pas tu senyap…..hmmm

      Reply
      • June 29, 2011 at 6:02 PM
        Permalink

        setujula sesgt …itulah ajaran utama kat markaz PRosak gamaknye…spin jgn spin…

        Reply
    • June 30, 2011 at 12:40 AM
      Permalink

      farid yang jahat puye olang..

      Reply
    • June 30, 2011 at 12:42 AM
      Permalink

      puak2 UMNO dalam ini cuba mengelakkan pertanyaan isu singapura…..

      sebab apa nak tutup kesilapan pemimpin mereka …..

      mereka tak tahu sejarah….. kenapa Tun Dr Ismail dulu letak jawatan masa Tengku Abdul rahman jadi PM??????

      Reply
      • June 30, 2011 at 12:51 AM
        Permalink

        kesian…sekesian-kesiannya aku tengok hang…..sia-sia lah kerajaan perabis duit bagi hang sekolah……hmmm…

        Reply
      • July 4, 2011 at 9:23 AM
        Permalink

        sebab lee kwan yew sedara lim kit siang teriak TaKE BEER kepada org melayu di sana

        Reply
    • June 30, 2011 at 6:39 PM
      Permalink

      golongan songkok tinggi lupa ????

      Reply
      • July 4, 2011 at 9:34 AM
        Permalink

        golongan menggunakan bra bersaiz 40D sebagai kopiah…beli satu dapat 2

        Reply
  • June 29, 2011 at 12:13 PM
    Permalink

    Sudah masa nya diadakan penerangan mengapa singapore terlepas. Ramai yg masih kabur tentang fakta yg berlaku. Ada juga yg tau, tapi ramai yg lupa, kan melayu mudah lupa?

    Reply
    • June 29, 2011 at 1:19 PM
      Permalink

      bukan kabur…..depa saja buat-buat kabur….dan kalau di biarkan mereka ni….peristiwa tu akan berulang lagi…..

      Reply
      • June 29, 2011 at 1:21 PM
        Permalink

        …nanti bila kita bagi penerangan….depa ni jugak akan terpekik terlolong macam siamang katakan kita ni perkauman…kita ni rasis….perangai depa ni aku dah masak sangat…..dari dulu sampai sekarang…tak dak kemajuan.

        Reply
        • June 29, 2011 at 2:00 PM
          Permalink

          mereka hanya tahu memekik atas pokok….

          Reply
      • June 30, 2011 at 12:24 AM
        Permalink

        kita tidak kabur atau lupa sejarah …….

        siapa yang mati kerana mempertahankan singapura di bukit candu????

        Cian ke ???

        Reply
          • June 30, 2011 at 7:07 PM
            Permalink

            TERKENA TERUS KAT JANTUNG C4…. SONGKOK TINGGI KEPTAN ADNAN…

        • July 1, 2011 at 11:30 PM
          Permalink

          sejarah akan merekodkan bahawa bekas TPM seorang yang pelik dan bernafsu buas. sama rata sama rasa, belakang depan sama saja.

          Reply
    • June 29, 2011 at 1:59 PM
      Permalink

      ramai yang kabur…. dah la kabur…lepastu suke2 cakap pasal, suke2 salahkan kerajaan seolah2 macam dah faham sangat cerita sebenar….

      Reply
  • June 29, 2011 at 12:26 PM
    Permalink

    aku tengah garu kepala ni, apa cerita singapura keluar dalam artikel bersih?

    ni bodoh ke terencat akal?

    Reply
    • June 29, 2011 at 12:50 PM
      Permalink

      Abgsudin, bukannya bodoh….mengapa hari2 berita selalu menekan rakyat sedangkan orang asing yang menceroboh hari2, pihak kerajaan boleh plak buat bodoh? Di sini siapa yang mudah lupa dan bodoh?

      Reply
      • June 29, 2011 at 1:17 PM
        Permalink

        rakyat mana yang dok kena tekan ni…..aku tak rasa tertekan pun…semua cukup, tak mewah…tapi cukup, alhamdulillah…..hang ni malas kerja kot ?

        negara mana yang tak ada pencerobohan asing….bagi tau sat

        Reply
      • June 29, 2011 at 1:47 PM
        Permalink

        nak cakap pasal isue kene ceroboh…. ape bende la… orang PR sendiri (orang dalam negara sendiri) nak buat kecoh dan huru hara dlm negara sendiri tu yang patut dipersoalkan lebih… dah macam takde care lain nak setel… merusuh dijalanan tu care zaman batu…. akibat negatif dari perbuatan tu ko tau tak ape?…
        hermmm…..

        Reply
        • July 1, 2011 at 2:29 PM
          Permalink

          dalam selimut ada gunting dan anwar

          Reply
      • June 30, 2011 at 4:55 AM
        Permalink

        yang kena tekan saipol jer. kat belakang pulak..bang nuar zalim tul..

        Reply
    • June 29, 2011 at 12:57 PM
      Permalink

      Aslkm, cerita tu keluar ialah kerana nak BERSIHkan otak korang yang dah tak boleh nak tengok fakta atau sejarah… macamana pemimpin UMNO yang korang sanjung sangat memeperbodohkan majoriti Melayu + Mamak… ahaks…

      Lagi satu… dah le lepaskan tanah KTM tu… lepas tu bagi chance lagi kat Cina singapura sama sama bangun kan tanah tu….. tambah lagi satu…. bagi chance pulak lagi kat Temasek untuk sama sama bangunkan Iskandar….. uiii.. bagus sungguh UMNO no…. tak ada syarikat Melayu ke kat Mesia ni atau tak ada syarikat Melayu ke kat NUsantara ni macam yang korang dok bangga bangga sangat tu… kalau tempat dia orang kita bangunkan bersama tak le kecoh sangat…. ni kat Johor pun … konon kubu kuat UMNO nak juga bangunkan bersama TEMASEK???… Pui…. menjaga kepentingan Melayu konon…

      Reply
      • June 29, 2011 at 9:20 PM
        Permalink

        hahaha…..Tamil Tiger dah mai dah……..mana pucuk mana pangkal pun dia tak tau…..main randok aja…..oumm ! oummm !…..hangpa jaga…..tamil eilam dah naik angin…

        Deyyy !! depa tak jemput hang main tabla ka…..9 July ni…..hang jangan buat-buat sesat pi batu cave pulak….

        Reply
        • June 29, 2011 at 10:09 PM
          Permalink

          neutron nak kelih isu…bab singapork semua orang tahu fakta sebab musabab kena tendang kuar dari malaysia…

          p/s:raplah,,,orang pi perhimpunan ber-shit kat KL, neutron kat batu cave pakai baju kuning kira tangga batu cave…ketaQ lutut nak berdepan Patriot..

          Reply
      • June 30, 2011 at 12:07 AM
        Permalink

        citer pasal singapura dah lapuk..penang mcm mane neutron..tengok jea ke., tak takut jd mcm singapura ke?..

        Reply
        • June 30, 2011 at 12:28 AM
          Permalink

          singapura pemimpin songkok tinggi yang bagi…..

          penang rakyat yang pilih pemimpin nya …..

          dua benda beza lah bangang ……

          Reply
          • June 30, 2011 at 12:33 AM
            Permalink

            penang lagi teruk sikalang c4..ko jgn buat2 tido lak..melayu penang tuggu mase kena halau guan eng je..ko je buta hati..taksub melampau

          • June 30, 2011 at 12:45 AM
            Permalink

            hmmm…..Pemimpin negara siapa yang pilih….?? orang german kot…

          • June 30, 2011 at 12:46 AM
            Permalink

            rakyat keturunan apa C4..abu ke ah chong?

          • June 30, 2011 at 3:57 PM
            Permalink

            songkok tinggi melambangkan budaya..c4.. Yang pegang lilin duk berkabung tu budaya apa yek?

          • June 30, 2011 at 5:18 PM
            Permalink

            jgn nak belagak konon rakyat betul2 suke PR…time tu rakyat banyak buat undi protes sebab time tu kerajaan buat silap…

            BN tumbang rilek je… learn from mistake.. takde pon nak cakap PR main kotor or SPR tak bersih….

            bile PR kalah ttibe tak bersih lah. pengundi hantu lah ape lah… bile PR menang senyap lak… macam budak2…

            dlm artikel ni kenape puak2 PR nak timbulkan isu singapor?… dah takleh nak jawab pasal bersih bodoh tu ke?… ape faedah rusuhan tu?… bukan ke lagi banyak kesan negatif?… isue utama tak setel, masalah lain makin banyak datang… kate PR banyak golongan professional…mane professional depa?…

          • June 30, 2011 at 11:10 PM
            Permalink

            ko ni mmg bongok la.
            bengang aku.
            itulah soh belajar tak nk.

            TAU TAK SINGAPORE TU KENA KICK OUT DARI MALAYSIA TAHUN 1965 coz LEE KUAN YEW mintak bukan2 dpd TUNKU ABD RAHMAN, termasuklah mintak gugurkan hak2 keistimewaan org2 melayu.
            Sepatutnya ko bersyukur TAR ambil tindakan yg bijak menghalau kuar LKY dgn singapore tu (BUKAN BAGI ok coz singapore dlm malaysia pun cuma 2 thun mase pembentukan malaysia FAHAM!!)

            Nampak sgt puak2 pakatan ni bongok tahap cipan.
            KESIAN!!!

          • July 4, 2011 at 9:38 AM
            Permalink

            golongan menggunakan bra bersaiz 40D sebagai kopiah…beli satu dapat 2 ….yang setia menyokong cina kafir arbi

  • June 29, 2011 at 12:41 PM
    Permalink

    susah nak ckp ngan puak2 PRosak nih..sblm ni da byk penrgn n fakta…kalu da bute ati,camtuler..bila da ltk fakta terdiamlak..kat post lain dia spin lg benda yg sama… Otak2 Puak2 PRosak ni memang da diset ngan bab spin2 nih..pastu xngaku lak tu..tuler sruh blajo tinggi2 xnk..gi blajo kat cramah markaz2 PRosak tu nilah jadinya…Melayu yg cemerlang bab spin tp bukti n fakta xdak..cam ketua2 diorgler..

    Reply
  • June 29, 2011 at 12:57 PM
    Permalink

    artikel ini penuh dengan kata2 hasad dengki …

    Reply
    • June 29, 2011 at 1:01 PM
      Permalink

      kenyataan…dan bile xdpt terima kenyataan dikatakan org hasad dengkila pulokkk…insaflah…

      Reply
    • June 29, 2011 at 1:51 PM
      Permalink

      habis artikel kat media pembangkang tu takde kate2 hasad dengki ke bile becerita dan memfitnah kerajaan?…trutama media suara keadilan dan harakah….

      Reply
    • June 30, 2011 at 12:34 AM
      Permalink

      haramkah, keadilan busuk tu lagi hasad dengki dan pemfitnah..busuk puye olang

      Reply
  • June 29, 2011 at 1:14 PM
    Permalink

    kafir laknatullah……!! heh…heh…..ambiga tu siapa ?…guan eng tu siapa ?….karpal singh tu siapa ? kafir laknatullah jugak kan ?…….dan hangpa yang dok ikut belakang kafir laknatullah….ia kan ?…..ok aku nak tengok hangpa nak spin kot mana……aku tunggu ni…

    Reply
    • June 29, 2011 at 1:32 PM
      Permalink

      hahahaha…Chua tu sape…..Kayeas tu saper…..Palanivel tu saper…..su koon tu saper……dok anguk lagi bile kene sembur ngan Chua, snyum lagi kene sindir ngan kayeas…….su koon tu YB mana bleh diangkat jadi Menteri ?
      Palanivel tu Menteri ape bleh dpat duit ratus juta konon jaga pndidikan masyarakat India…..dorang ni smua kapir jenis ape plak ?

      Reply
      • June 29, 2011 at 3:21 PM
        Permalink

        tapi tak beratur belakang depa……macam itik pulang petang….aku tengok orang sekelilig kayeas tu…bangsa dia jugak….kiri kana chua…oarng cina…

        tapi hangpa…..cuba tengok keling paria mata satu tu…keliling dia siapa ? tak lain…tak bukan pecacai-pecacai PR berbangsa melayu…beragama Islam…..

        lekeh sungguh hangpa ni….siaaan…dah tak dak manusia lain…..miniachi tu hangpa buat idola….heh..heh….jangan marah no…dah sungguh..hangpa ni lekeh…melayu takdak class !!

        Reply
  • June 29, 2011 at 1:34 PM
    Permalink

    Fatwa terkini dari Ustaz Hisyamudin KDN :
    HARAM memakai baju kuning (BERSIH)

    Reply
    • June 29, 2011 at 1:50 PM
      Permalink

      atleast tak la mengkafirkan sesame islam sesuka hati…
      memang patut pon diharamkan… dah la tak lawa… siapa yang pakai baju tu maknenye orang yang suke buat onar dlm negara…

      Reply
          • June 29, 2011 at 7:21 PM
            Permalink

            DAP yang rasis (anwar sendiri penah cakap mase die dalam BN dulu) sekarang dipeluk oleh PAS (konon islam) dan PKR (konon adil)…

          • June 29, 2011 at 10:03 PM
            Permalink

            C2.. TAHAP 2 JE LA KO SAMPAI MAMPOS, SEBAB TENGOK ORANG JE SALAH TAPI SENDIRI SALAH TAK RETI NAK TENGOK SEBAB TAK ADA PERASAAN LAI DALAM JIWA KO… AKHIRNYA UMNO GAK YANG SALAH, WALAUPUN KERETA KO LANGGAR LUBANG KAT SHAH ALAM SELANOR

          • June 30, 2011 at 5:22 PM
            Permalink

            kat shah alam….jalan kat bandar belubang2… takde peruntukan untuk repair ke?… owh…khalid naik kete best… mane rase kalau langgar lubang… tapi habiskan duit 600,000 buat kempen anti ISA boleh lak ek?…hehehehehe… eh..alamak…dah lari tajuk lak aku ni… sory la eh..

    • June 30, 2011 at 12:03 AM
      Permalink

      kalau ikut perempuan india tu memang melayu bodoh bahalul dan tak berguna. ramai orang melayu boleh pimpin pilih ikut bontot india tu nak buat apa. eloklah al-juburi mat sabu.

      Reply
      • June 30, 2011 at 7:11 PM
        Permalink

        SALAH TU BUKAN PEREMPUAN INDIA JE, KENA TAMBAH PEREMPUAN INDIA YANG MENYOKONG ISLAM MURTAD, YANG MATA BATU, YANG MATA SATU, YANG GEMUK, YANG ITAM TUUUUU.. BARU AKU KENAL.. TAMBAH SIKIT LAGI …YANG PAS SOKONG PADA KETUA MENYOKONG MURTAD!!!…..

        Reply
    • June 30, 2011 at 12:10 AM
      Permalink

      Fatwa terkini dari ustazah Ambiga mata satu..demo tetap demo

      Reply
    • June 30, 2011 at 12:35 AM
      Permalink

      haram kat baju je..tok guru korang siap kafirkan orang lagi..lagi haru biru

      Reply
  • June 29, 2011 at 1:44 PM
    Permalink

    tetibe lak masuk bab tanah…. isue yang kat atas tu tak terjawab pun…

    Reply
  • June 29, 2011 at 1:54 PM
    Permalink

    habis la duit rakyat selangor dibazirkan kepada perkara yang KOTOR!!!…tanah nak runtuh kat Hulu Selangor..RM60K tak mampu nak baiki..tapi bab keje KOTOR..Kalid GAGAP sanggup bagi..

    dah ekonomi selangor dah nak melingkup…perabihkan duit rakyat selangor pulak…haramjadah punya KALID GAGAP!!

    Reply
    • June 30, 2011 at 12:36 AM
      Permalink

      sebelum tumbang pru13, baik lesapkan duit selangor dulu..jahat puye olang

      Reply
  • June 29, 2011 at 2:01 PM
    Permalink

    9 julai akan merupakan satu kemuncak bagi pembangkang utuk melaksanakan agenda mereka. Agenda yang dilihat lebih pada mengakhir riwayat mereka dari memulakannya.

    Polis , tentera akan bergabung. Yang paling beraneka ialah anak buah Tan Sri OmarDin seramai 50K akan berada diantara barisan polis dan tentera. Yang pasti polis, tentera semuanya melayu. Pesilat anak buah OmarDin pasti lah melayu . Yang kena lanyak nanti pun melayu juga.

    Bagus lah , beza nya yang bakal kena lanyak itu ialah sekumpulan melayu yang jumlah tak seberapa yang tak sedar diri, yang tak akan dan tak pernah sedar diri.

    May God save the Queen.

    Reply
    • June 29, 2011 at 4:09 PM
      Permalink

      Kadang kala terasa juga pilu dan terkilan dengan keadaan ini Sdr Mohar. Tapi itu lah dia…bagaimana mereka ini (Melayu dalam PKR, PAS dan mungkin ada sedikit dalam DAP) sanggup menjadi kuli kepada bukan Melayu…mereka begitu taksub….amat taksub dengan pemimpin mereka…

      Reply
      • June 29, 2011 at 4:24 PM
        Permalink

        Ye, tujuan yang sebenarnya ialah seorang insan desperado yang terpaksa selamatkan dirinya. Yang lain nya pun mula menanggok di air keroh. Ini adalah hakikat yang tak perlu disangkal lagi. Berdemo untuk create chaos dan melengahkan tindakan pada si desperado itu.

        DAP memang kita tahu dari dulu pun mereka komunis. Mereka berjuang semata mata untuk bangsa mereka. Tetapi mereka sedar mereka hanya sekadar melukut ditepi gantang yang opporturnist. Nafsu besar tapi tak ada tenaga. Tetiba mereka diberi telan pil viagra, nafsu membuak buak naik. Orang melayu juga yang suapkan pil itu dan melayu dari PAS hulur air dalam gelas, berdegup telan dan badan jadi hangat, nafsu mula naik .

        Kita hanya dapat menonton. Kalau jadi , kemudian bersurai dengan aman, bagus. Tapi kalau jadi huru, kita tak hendak tengok macam Ibrahim Libya dan pengikutnya mati di memali banyak tahun dulu. Hati kita akan pedih dan akan jadi nostalgia sejarah hitam negara. Negara perlukan sejarah kegemilangan bukan detik serupa ini.

        Tapi kalau terus tak jadi, teramatlah bagus.

        Reply
  • June 29, 2011 at 2:37 PM
    Permalink

    Sebagai anak jati dan rakyat Selangor aku haramkan duit cukai yang aku bayar tu digunakan untuk membiayai perhimpunan laknat itu. Siaplah Khalid Gagap aku tuntut di padang Masyhar nanti.

    Reply
    • June 29, 2011 at 10:05 PM
      Permalink

      MESTI CAKAP HARAM DAN MESTI DI LAKNATI ALLAH!…AMIN

      Reply
    • June 30, 2011 at 12:37 AM
      Permalink

      aku pun haramkan duit aku digunakan untuk himpunan kotor tu…jahat puye olang

      Reply
  • June 29, 2011 at 2:40 PM
    Permalink

    Sebagai anak jati dan rakyat Selangor yang tidak pernah gagal membayar cukai, aku haramkan duit aku itu digunakan untuk membiayai perhimpunan keparat itu. Aku tuntut di padang masyhar daripada si khalid gagap nanti.

    Reply
  • June 29, 2011 at 3:06 PM
    Permalink

    otak pengkianat negara perlu di bersihkan

    Reply
  • June 29, 2011 at 3:15 PM
    Permalink

    Apa yang berlaku di Mesir, Yemen, Syria kononnya memberi mereka ilham dan semangat. Kononnya mereka sudah menderita selama 54 tahun dibawah satu pemerintah dan its time to change.

    Apakah tahap severity penderitaan mereka , kita kurang paham. Tak celik ke mereka ni semua. Pernahkan mereka ke Jakarta, atau tak payah jauh cuba pergi keBatam ikut JB tiket feri cuma RM50. Mereka akan tengok sikecil menjual kuran (surat khabar) sikecil menyemir sepatu ditengah bandar.

    Mereka perlu ke manila, kota metropolitan, mereka akan lihat keluarga yang berumah dibawah jejentas dan ditepi bangunan ditengah tengah kota yang sebok. Pada malam nya pergilah kekelab sosial dimana mereka akan lihat diatas stage bersusun gadis gadis muda separuh bogel membuat persembahan. Jika menonton dengan nafsu lelaki ia pasti memberi ransangan dan kepuasan yang tinggi. Tapi jika ditonton dari sudut moral, pasti ada yang akan jadi sebak dan mengalir air mata. Kita akan menyoal diri kita mereka lakukan itu untuk apa ? Bukan untuk glamour atau keseronokkan diri. Pastinya mereka lakukan itu untuk sesuap nasi. Barangkali dirumah mereka sedang menunggu adalah ibu bapa tua dan adik beradik yang ramai . Mereka itu perlu disara penghudupan dan ‘bertuah’ dalam keluarga mereka ada gadis sunti yang bolih bekerja dengan mempamirkan tubuh dan selesai kerja balik dengan sedikit duit hasil kerja nya untuk menjadi habuan keluarga.

    Itu baru bolih kita andaikan penderitaan.

    Tapi kalau kerana rakan kita memandu merz atau BMW sementara kita hanya ada waja, persona atau myvi, ini bukan penderitaan. Itu hanya perbezaan taraf yang bolih disama ratakan dengan cita cita dan kerja kuat.

    Come on friends. Mat Indon , bangla, nepal, india, cina berduyun duyun ketempat kita. ” Msia hebat sekali” ” Saya pernah kesana selama 2 tahun. Saya ditangkap polisi semasa didalam bas dari Cheras ke Kuala Lumpur , dipenjara dan dihantar pulang ” Tapi yang pasti saya nekad akan kesana lagi” Msia hebat pak ”

    Itu lah bunyi perbualan saya dengan seorang Indon yang saya temui di Batam banyak tahun dulu.

    ” Orang Msia tidak kerja, nggak apa, masih bisa makan. Kami orang Indon perlu kerjaan, kalau tidak akan mati lapar ” Itu lah ungkapan mereka.

    Hoi Mat Msia, apa lagi kau orang nak…………..

    Reply
  • June 29, 2011 at 3:30 PM
    Permalink

    adakah tiga alasan ini sahaja yang menyebabkan bersih tidak disokong?

    1) Ambiga yang mengetuai Bersih.
    2) Dipercayai dibiayai oleh kerajaan Selangor (duit rakyat)
    3) Bersih umpama rusuhan.

    Reply
    • June 30, 2011 at 5:30 PM
      Permalink

      bukan setakat tu je bro…. kene tengok la dari segi ekonomi negara lak macam mane kesanya nanti…peniaga2 kecil kat kawasan bedekatan ape kesanya kat peniagaan mereka..
      dari mate pelancung lak..ape persepsi depa…. semua orang dah tau bersih akan diadakan mggu depan…agaknye bape ramai pelancung yang batalkan pelancungan mreka kat kl tu…dan paling pelik..knape begitu banyak saluran untuk bawak berbincang termasuk berunding dgn SPR taknak diguna sedangkan care itu lagi professional bebanding dgn perhimpunan haram yang menyusahkan banyak pihak…

      Reply
  • June 29, 2011 at 6:07 PM
    Permalink

    Raplahjingga:

    UMNO buat lah BERSIH untuk UMNO lak. Kita tak kesah pun…..

    Anyway kalau korang buat, tak der siapa leh ganggu pun……

    Reply
    • June 29, 2011 at 7:23 PM
      Permalink

      orang UMNO tak suke buat perhimpunan dan rusuhan…orang UMNO tak suke buat kacau kat negara sendiri…kalau buat pon mesti kat tempat yang sesuai…bukan kat tengah bandar…tempat ramai orang…tak sedap mate memandang….

      Reply
    • June 29, 2011 at 9:24 PM
      Permalink

      hmmm…..tak minat aku nak hayun kaki tak tentu pasal buat kerja tak berfaedah….pagi-pagi gi jogging lagi baik….hirup udara segar nyaman di negara yang aman damai ni…..

      Reply
    • June 30, 2011 at 12:21 AM
      Permalink

      tu la kelebihan jd pemerintah..farid..mana bleh naib johan berkuasa dari johan..pemerintah mesti la memerintah, bkn nye diperintah..ikut jea la perintah pemerintah sebab korang dh kalah..lembu pun tau respect dgn tuan nye..bodoh la sang farid ni..

      Reply
  • June 29, 2011 at 6:46 PM
    Permalink

    Bil PM, TPM RM160,000 untuk elektrik dan RM33,000 untuk bil air sebulan
    7344 komentar….dalm 1 hari

    Kerajaan diminta menjelaskan kos tinggi penyelenggaraan kediaman rasmi perdana menteri dan timbalannya ketika rakyat diseru berjimat ekoran pengurangan subsidi barangan keperluan.

    Timbalan Ketua Dewan Muslimat PAS Siti Mariah Mahmud (kiri) berkata, ini perlu kerana rakyat diminta mengubah cara hidup mereka bagi menyesuaikan diri dengan persekitaran ekonomi sekarang.

    “Apabila mendidik orang ramai supaya berjimat, ia sepatutnya bermula dengan pemimpin,” kata Siti Maria Mahmud kepada wartawan di lobi parlimen hari ini.

    Siti Maria mengulas jawapan bertulis di Dewan Rakyat berhubung soalan yang diajukan oleh ahli parlimen Rantau Panjang Siti Zailah Mohd Yusof, yang juga ketua Dewan Muslimat PAS yang ingin tahu penyelenggaran kediaman rasmi perdana menteri dan timbalannya.

    Mengikut jawapan bertulis, RM48 juta dibelanjakan antara tahun 2006 hingga 2010 bagi penyelenggaran kediaman kedua-dua pemimpin negara itu.

    “Begitu tinggi perbelanjaannya sedangkan kediaman itu tidak digunakan sepenuh masa,” kata Siti Zailah, yang hadir bersama.
    Menurut jawapan itu, hampir RM33 juta dibelanjakan untuk menyewa kediaman lain semasa tempoh itu. Sewa dibayar kepada Perbadanan Putrajaya.

    RM3.5 juta lagi dibelanjakan untuk kerja baik pulih, RM10.2 juta bagi bil elektrik dan RM1.9 juta untuk bil air.

    “Kami tidak tahu sebesar mana keluarga perdana menteri dan timbalannya sehingga hari ini,” kata ketua pemuda DAP Anthony Loke, yang turut hadir pada sidang media itu.

    Menurut beliau jika jumlah itu dibahagikan sepanjang lima tahun dan dikira mengikut bulan, kerajaan membelanjakan RM160,000 untuk bil elektrik dan RM33,000 untuk bil air bagi kedua-dua kediaman rasmi.

    Reply
    • June 29, 2011 at 10:08 PM
      Permalink

      JANGAN LUPA SUMBER DARI HARAKAH…UNTUK TATAPAN PEMINAT FITNAH PAS…

      Reply
      • June 30, 2011 at 12:33 AM
        Permalink

        kalau fitnah saman la harakah

        Reply
        • June 30, 2011 at 5:34 PM
          Permalink

          PR pon ade cakap Utusan penyebar fitnah..kalau fitnah saman la Utusan… bende yang penah dicakap berbalik pada diri sendiri…

          Reply
          • June 30, 2011 at 7:15 PM
            Permalink

            BETUL TU…SOKONG… SENDIRI JALAN BENGKOK ADA HATK KUTUK JALAN ORANG BENGKOK… ADA AKAI KA INI ORANG?? SETAKAT TARAP HARAKAH , TRGANUKITA, TU MACAM HAMBAR JE AKU TENGOK DIA ORANG PUNYA ULASAN… BIASA LA TARAP 3RD CLASS PUNYA I.Q

    • June 29, 2011 at 11:15 PM
      Permalink

      Suruh anthony bukit cerita dulu berapa harga sewa rumah guan eng kat penang tu……ada berani ke ?

      Reply
    • June 30, 2011 at 12:39 AM
      Permalink

      haramkah yang laporkan..sensasinya..jahat puye olang

      Reply
  • June 29, 2011 at 7:01 PM
    Permalink

    Bersyukur je lah dgn apa yg ada…celik kan lah hati tu..kenapala masih memilih yg x seharusnya dipilih…buang masa, buang tenaga..kan lebih baik hari minggu macam tu duduk rumah dengan keluarga..jalan² cuci mata ke..yg bersih nk ikut tu kan ketuanya kafir harbi..dah tau..tapi butakan hati butakan mata demi cita² mengarut yg tah apa²…kenapa dgn org melayu ni..??? dah x ada kerja lain ka org melayu boleh buat selain jadi pecacai bangsa lain..??? bila kita nak maju ni..?

    Pastu bising plak bila dapat tau org Melayu mundur dari segi ekonomi berbanding bangsa lain..kata kerajaan x bantu org melayu..kerajaan banyak tolong kroni..sedar x org melayu ni sebenarnya ramai yg BODOH mcm pengikut² bersih tu..? sbb apa BODOH..? sebab bangsa lain kalut nak carik akal besarkan perniagaan depa 9 Julai nnti, yg kita bangsa melayu pulak kalut dok bertelagah sesama sendiri kononnya nk bagi SPR bersih…5 negeri dh dapat pun x bersih lagi..? o..o..depa dapat 5 negeri tu sbb suap SPR kot..tu yg depa kata SPR bersih masa tu…tang depa kalah depa kata SPR kotor..bila depa mng 5 negeri awat x kata SPR kotor…??? pelik betui…..dgr PRU 13 nak mai ja..kelam kabut puak² ni buat demonstrasi kasi BERSIH… boleh dak hangpa senaraikan org² besaq hgpa yg nk p demo sekali tu..? berapa ramai Melayu? berapa ramai Cina? berapa ramai India?

    Jawapan : 1.) Melayu ————–> RAMAIIIII…
    2.) Cina ————-> ADALA 4,5 ORANG
    3.) India ————-> RAMAI SIKIT DARI CINA TAPI X BOLEH LAWAN ORG MELAYU…

    SYABAS BERSIHHH!!!!!!!

    Reply
  • June 29, 2011 at 7:04 PM
    Permalink

    Bersyukur je lah dgn apa yg ada…celik kan lah hati tu..kenapala masih memilih yg x seharusnya dipilih…buang masa, buang tenaga..kan lebih baik hari minggu macam tu duduk rumah dengan keluarga..jalan² cuci mata ke..yg bersih nk ikut tu kan ketuanya kafir harbi..dah tau..tapi butakan hati butakan mata demi cita² mengarut yg tah apa²…kenapa dgn org melayu ni..??? dah x ada kerja lain ka org melayu boleh buat selain jadi pecacai bangsa lain..??? bila kita nak maju ni..?

    Pastu bising plak bila dapat tau org Melayu mundur dari segi ekonomi berbanding bangsa lain..kata kerajaan x bantu org melayu..kerajaan banyak tolong kroni..sedar x org melayu ni sebenarnya ramai yg BODOH mcm pengikut² bersih tu..? sbb apa BODOH..? sebab bangsa lain kalut nak carik akal besarkan perniagaan depa 9 Julai nnti, yg kita bangsa melayu pulak kalut dok bertelagah sesama sendiri kononnya nk bagi SPR bersih…5 negeri dh dapat pun x bersih lagi..? o..o..depa dapat 5 negeri tu sbb suap SPR kot..tu yg depa kata SPR bersih masa tu…tang depa kalah depa kata SPR kotor..bila depa mng 5 negeri awat x kata SPR kotor…??? pelik betui…..dgr PRU 13 nak mai ja..kelam kabut puak² ni buat demonstrasi kasi BERSIH… boleh dak hangpa senaraikan org² besaq hgpa yg nk p demo sekali tu..? berapa ramai Melayu? berapa ramai Cina? berapa ramai India?

    Jawapan :
    1.) Melayu ————–> RAMAIIIII…
    2.) Cina ————-> ADALA 4,5 ORANG
    3.) India ————-> RAMAI SIKIT DARI CINA TAPI X BOLEH LAWAN ORG MELAYU…

    SYABAS BERSIHHH!!!!!!!

    Reply
  • June 29, 2011 at 9:53 PM
    Permalink

    sapa kata kerajaan Selangor yang taja? Utusan? berita harian? Bendahari kerajaan? ada data yang valid? please..

    Reply
    • June 30, 2011 at 7:16 PM
      Permalink

      SILA TANYA KAT KHALID GAGAP M.B SELANGOR DARUL EHSAN

      Reply
  • June 29, 2011 at 11:00 PM
    Permalink

    memang pencacai2 pkr,dap n pas jenis manusia yang tak tau nak bersyukur…terlalu ingin kan kuasa ni lah jadinye…menyokong si peliwat anwar, si rasist lim kit siang, yg menyokong org islam murtad. PAS buat apa?…sedihhh

    Reply
  • June 29, 2011 at 11:06 PM
    Permalink

    umno mengharamkan baju BERSIH???

    Eh…baju pun dia org takut????

    Kalau yg artis melayu berkemban sampai tersembul tak per lak…??? Janji bukan baju BERSIH???

    Demokrasi standard Lembu UMNO…

    Reply
      • June 30, 2011 at 12:24 AM
        Permalink

        terbangang dari mooooo

        Reply
    • June 30, 2011 at 5:40 PM
      Permalink

      nak demokrasi ade batasan…. baju tu berbaur politik, baju yang promote perhimpunan bodoh tu….artis pakai sendat2 ade ke menyusahkan orang lain?… tu hak individu depa la sebagai artis… ko nak cakap pasal demokrasi tapi ko kutuk artis pakai pelik2…so mane lak demokrasi untuk diorang?… bengong…

      Reply
  • June 29, 2011 at 11:32 PM
    Permalink

    UMNO = Mat Rempit:

    Lewat malam tadi, sekitar 600 anggota Pemuda Umno yang bermotosikal mengepung ibu pejabat PKR, dilihat sebagai satu tindakan mengugut menjelang Himpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini, susulan SMS ugutan bunuh diterima Khairy.

    Ahli jawatankuasa Pemuda Umno Lokman Noor Adam mendakwa dia mengetuai kumpulan 600 ahlinya sekitar pukul 10.30 malam tadi, menghalang laluan di depan ibu pejabat PKR dengan membuat laungan kuat.

    Kata beliau, tindakan ahli-ahli Pemuda Umno dari Selangor dan Kuala Lumpur adalah untuk menghantar “mesej yang jelas kepada PKR bahawa kami tidak takut dan kami bersedia untuk berhadapan dengan mereka lebih awal.”

    Reply
    • June 30, 2011 at 11:51 AM
      Permalink

      yang tu memang kitorg xsetuju…kat sini da der artikel umno xsetuju…itulah indahnye umno..bile benda xbaik kami xsetuju n bangkang..xmcm korg semua main enggeh je angguk semacam…yg terang2 xbaik xbagus kalu ketua2 korg ckp bagus korang pon cakap bagus…bos ajak masuk longkang korang pon masuk longkang..hampehhhhhnya PRosak..

      Reply
  • June 29, 2011 at 11:34 PM
    Permalink

    Kat Malaysia:
    Tayang video seks…tak kena tangkap,
    Pakai baju kuning…kena tangkap…

    Reply
    • June 30, 2011 at 12:25 AM
      Permalink

      pindah la kat timor laste mooooo tak pakai baju pun org tak heran..

      Reply
    • June 30, 2011 at 11:55 AM
      Permalink

      aiseh ko ni suruh sek tinggi2 xnak…sek kat markaz PRosak tu yg ko tuntut ilmu…nilah jadinye…ni bukan isu baju kuning…ini isu otak kuning yang ko bawak merata2 turr

      Reply
    • June 30, 2011 at 5:43 PM
      Permalink

      orang dah takde pertimbangan akal…macam ko ni la…

      Reply
    • July 4, 2011 at 9:26 AM
      Permalink

      haram sbb takut sesat macam ayah pin selalu pakai baju kuning…serta takut mabuk sebab teriak “TAKE BEEER”

      Reply
  • June 30, 2011 at 12:40 AM
    Permalink

    apa lah puak UMNo bangang ni baru buat perakan pun dah takut………

    Reply
    • June 30, 2011 at 11:58 AM
      Permalink

      ni sorg lg xabis sek..merempit jer kejenye..da berpuluh kali ko tya soalan tu dan da beratus kali jawapan dikasi…xmasuk otak lagi ker…nilah standard otak puak2 PRosak..kena minum air zam2 banyak2 ni…bior ati n otak kasi bersih nih..

      Reply
    • July 4, 2011 at 9:27 AM
      Permalink

      haram sbb takut sesat macam ayah pin selalu pakai baju kuning…serta takut mabuk sebab teriak “TAKE BEEER”…faham

      Reply
  • June 30, 2011 at 6:10 PM
    Permalink

    ikut suka hangpa lah C4, C5, C6, 7,8,9,10 and the geng. apa2 jadi kat hangpa time perhimpunan KOTOR tu nanti hangpa tanggunglah sendiri sbb KERAJAAN SELANGOR hangpa dah cakap diaorang TAKKAN TANGGUNG apa2 yang berlaku kat hangpa noooo. Kalau hangpa mati kat situ, mati lah. Manalah tau tengah ramai2 tu mati tak boleh bernafas bukan mati sebab kena pukul polis ke apa.Berani buat berani tanggung sediri. Jangan susahkan mak bapak. Jangan buat rayuan. Sabit kesalahan, kena jail, hang duduk je lah. Redha je lah. Sebab pilihan tu hangpa yang cari sendiri kan. Kerajaan dah bagi warning dah. Orang ramai kat sini pun dah bagi peringatan sebagai sesama ISLAM. ( kalau hang ISLAM la ).

    Reply
  • June 30, 2011 at 11:14 PM
    Permalink

    hey puak2 pakatan bengap! mcm C4, C2, bujuk dan farid!

    korg ni mmg bongok la.
    bengang aku.
    itulah soh belajar tak nk.

    TAU TAK SINGAPORE TU KENA KICK OUT DARI MALAYSIA TAHUN 1965 coz LEE KUAN YEW mintak bukan2 dpd TUNKU ABD RAHMAN, termasuklah mintak gugurkan hak2 keistimewaan org2 melayu.
    Sepatutnya ko bersyukur TAR ambil tindakan yg bijak menghalau kuar LKY dgn singapore tu (BUKAN BAGI ok coz singapore masuk dlm malaysia pun cuma 2 thun mase pembentukan malaysia FAHAM!!) Asalnya ada tanah melayu je, then plus sabah dan sarawak dan singapore. nk plus brunei, pejuang brunei taknak. so terbentuklah malaysia tahun 1963, tpi 1965 diulang sekali lagi yang singapore telah di KICK OUT ok!!!!

    Nampak sgt puak2 pakatan ni bongok tahap cipan.
    KESIAN!!!

    Reply
  • June 30, 2011 at 11:18 PM
    Permalink

    hey puak2 pakatan bengap! mcm C4, C2, bujuk, rosafid dan farid!

    korg ni mmg bongok la.
    bengang aku.
    itulah soh belajar tak nk.

    TAU TAK SINGAPORE TU KENA KICK OUT DARI MALAYSIA TAHUN 1965 coz LEE KUAN YEW mintak bukan2 dpd TUNKU ABD RAHMAN, termasuklah mintak gugurkan hak2 keistimewaan org2 melayu.
    Sepatutnya ko bersyukur TAR ambil tindakan yg bijak menghalau kuar LKY dgn singapore tu (BUKAN BAGI ok coz singapore masuk dlm malaysia pun cuma 2 thun mase pembentukan malaysia FAHAM!!) Asalnya ada tanah melayu je, then plus sabah dan sarawak dan singapore. nk plus brunei, pejuang brunei taknak. so terbentuklah malaysia tahun 1963, tpi 1965 diulang sekali lagi yang singapore telah di KICK OUT ok!!!!

    Ko ingat polis dan kastam JB dok diam je ke kalu btol ade jet singapore terbang??!
    Jangan suke2 nk cemarkan tugas orang ok.
    Sometime bunyi mcm jet tu adalah bunyi kapal terbang tentera negara kita sendiri yang buat pantauan.
    Itulah korang, gajah dpn mata tak nmpk, tpi kuman kat seberang nampak.
    Pi la tengok sndiri ape yang DAP dan PKR buat kt negara kite ni.

    Nampak sgt puak2 pakatan ni bongok tahap cipan.
    KESIAN!!!

    Reply
  • July 1, 2011 at 1:13 AM
    Permalink

    Takada aper aku nak cakap..Tapi serius..kalau tak tahu info orang dalam tak payah percaya kat media bulat-bulat.. aku tak sokong mana-mana pihak.. tapi korang tahu ker berapa hutang yang ditanggung oleh selangor sebelum pemerintahan pembangakang… korang tahu berapa hutang Negara sekarang?? korang tahu berapa kos sebenar setiap perhimpunan atau majlis-majlis atau kempen-kempen2 yang kerajaan BN buat sebelum ni? Tak payah susah-susah nak kira..aku nak tanya korang yang macam tahu kemana perginya duit zakat yang bernilai jutaan ringgit setahun.. korang tahu tak selama ni ada lebihan kredit pada duit zakat…tapi korang tahu ker kemana perginya duit tu..bila ditanya duit ni akan dibawa pada tahun depan.. duit zakat boleh bawa ke tahun depan ker masalahnya… tu satu contoh… korang tahu kenapa pembangakang susah atau lambat nak membangun apabila sesuatu negeri di tawan.. korang tak tahu sebabnya korang tak tau berapa nilai hutang yang ditinggalkan oleh pemerintah sebelum ni… Aku tak nak cakap banyak lah.. korang pikir sendiri lah..kalau setakat cedok info dari satu tempat terutamanya media tak payah nak kabor kabor kan ler..buat dosa jer.. dari korang berbalah baik korang pilih pemimpin yang betul2 boleh memimin dan mengikut landasan yang betul..ada juga faedah.. senang sikit korang nak jawab kat akhirat nanti.. sebab semua tu akan dikira nanti..||Suara Kita||

    Reply
    • July 2, 2011 at 12:04 AM
      Permalink

      Hey aim oi,

      Korang lak tau tak berapa kerajaan da kuar bgi mkn banduan dlm penjara sehari, sebulan, setahun?
      berapa kerajaan saport penagih dadah kat pusat serenti mkn, ilmu, tarbiah dalam sehari, sebulan, setahun?
      korang tau tak sape bagi makan, pakai, tinggal para penghuni rumah kebajikan, rumah orang tua??
      korang tau tak sape byr gaji pada berjuta2 kakitangan awam dalam semua kementerian kerajaan sehari, sebulan, setahun??
      sape lak yg saport beli ubat dan barang2 medical kat hospital dan klinik kerajaan??
      sape yang bagi geran2 penyelidikan dan pembangunan untuk para pengkaji di universiti??
      sape bagi biasiswa sambung belajar 1st degree, master, ph.d dan post doc dlm negara dan luar negara??
      sape bagi anak2 sekolah belajar free kat sekolah kerajaan (juz byr yuran yang tak sampai rm100)???
      SAPE??? JAWAB??
      itu baru sikit aku so ko fikir, sbenarnya byk lagi. kwn2 pembela negara tolong sambungkn.

      SO bagi semua pembayar cukai termasuk aku, kenapa aku boleh faham aliran perbelanjaan negara. NAPE ORANG2 PAKATAN BENGAP SANGAT TAK FAHAM, padahal tak byr pun cukai!!!

      Sape ckp selangor berhutang byk sebelum pembangkang? data dari mana ko dpt? sahih ke tak??kalau setakat dari malaysia kini dan harakah atau pun mulut ANWAR, tak pyh la nak percaya. sudahnya ko jadi bengap sepanjang hayat.

      Pergi la buat research betol2 dengan bukti yang sahih dan adil sebelum nak ulas itu ini oK!! KESIAN!!!!

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.