Anwar lebih dari munafik, murtad..!!! – Mufti Besar Perak.

Share


“Panas” Anwar kali ini! Bukan calang-calang orang yang menuduhnya sebagai “munafik”! Kali ini, Sahibul Samaahah Mufti Besar Perak, Tan Sri Harussani Zakaria memberikan pendapatnya bahawa “Anwar lebih teruk dari munafik”! Menurut sumber, Tan Sri Harussani memberikan pendapat beliau di dalam sebuah sesi temuramah ekslusif bersama Mufti Besar lantikan DYMM Sultan Perak tersebut.

Tan Sri Harussani dalam pada itu telah mendedahkan fakta-fakta pengalaman peribadi beliau bersama Anwar untuk menegaskan pedapatnya. Selain itu, beliau juga memberikan dalil-dalil konkrit untuk mengaitkan bahawa “Anwar lebih teruk dari tokoh munafik di zaman Rasulullah S.A.W, iaitu Abdullah bin Ubai! Penulis fikir, adalah lebih sesuai Anwar di”bin”kan dengan “nama baru”, Anwar “bin Ubai”! Sesuai nama ini, bukan?

Mufti Besar Perak tersebut mendedahkan bahawa perjuangan Anwar “bin Ubai” ini tidak lebih dari memenuhi kehendak nafsu untuk berkuasa di Malaysia sehingga rela melakukan apa saja termasuklah bersekutu dengan gerakan Yahudi di seluruh dunia! Beliau juga menyatakan bahawa Anwar juga menyokong agenda Yahudi untuk memecah belahkan umat Islam di Malaysia semata-mata untuk meraih sokongan Zionist dalam usaha mengejar kuasa politik di Malaysia. Dalam kata lain, jadi “boneka Yahudi” pun Anwar sanggup, asalkan boleh jadi PM!

Tan Sri Harussani mengulit liapatan sejarah hidupnya. Menurut ulama muq’taraf dari Perak itu, beliau mengenali Anwar sejak beliau bertugas sebagai Kadhi di negeri Pulau Pinang lagi. Malah menurut beliau, beliau juga bertanggungjawab dan terlibat secara langsung dalam hal ehwal “nikah lari” pasangan Anwar Ibrahim dan Wan Azizah! Setelah lamaran Anwar di tolak Wan Ismail, bapa kepada Wan Azizah, Anwar telah membawa “lari” Azizah ke Permatang Pauh untuk dinikahkan dengan berwalikan hakim. Usaha ini juga dibantu oleh Ustaz Ahmad Awang yang menjadi pegawai Pusat Islam ketika itu.

Akibat “nikah lari” Anwar – Wan Azizah, Tan Sri Harussani hampir ditahan oleh pihak berkuasa. Dikhabarkan bahawa 40 orang anggota polis telah mengepung pejabat beliau dalam usaha menahannya yang menjadi Kadhi Pulau Pinang ketika itu. Namun hanya 4 orang saja yang masuk untuk menemui dan menahan Harussani. Namun dengan berhemah tinggi, gertakan anggota polis tersebut telah berjaya diatasi dan Harussani terselamat dari ditahan polis. Lihatlah betapa Harussani bertegas tanpa me”milih bulu” walaupun arahan menangkap beliau itu adalah dari  Arwah Tan Sri Ghazali Shafie, mantan Menteri Dalam Negeri dan Penerangan ketika itu. Tiada “politik” di dalam jiwa agamanya. Tegasnya hanya demi Islam, agama Allah yang suci!

Ternyata Tan Sri Harussani Zakaria sudah kenal lama dengan “budak” yang bernama Anwar Ibrahim ini. Menurut Mufti Besar Perak itu, beliaulah orang yang bertanggungjawab untuk mengumpul kehadiran orang ramai untuk menyertai perhimpunan Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) yang pertama! Beliaulah yang berusaha menghubungi dan mendapatkan kelulusan perhimpunan ABIM di Pulau Pinang tersebut. Namun setelah permit diluluskan, Harussani bertindak keluar dari ABIM, malah beliau tak mendaftar untuk menjadi ahli ABIM pun! Kenapa?

Menurut Tan Sri Harussani, Anwar “gebang berdegar-degar” di dalam mesyuarat ABIM yang pertama setelah diluluskan pihak berkuasa. Menurut beliau, Anwar dengan bersemangat mengajak belia Islam ketika itu untuk berarak berdemo di depan Istana”! Mendengar hasutan melampau Anwar itu, Harussani menasihatkan Anwar supaya jangan tunjuk besar kerana ABIM masih lagi rapuh seperti “taugeh”! “Pukul pun patah, dipukul pun patah”! Namun, Anwar tetap mendabik dada dan berdegil. Malah Anwar dengan riak takbur mengatakan bahawa Harussani sudah “mati” semangat jihadnya.

Ternyata Anwar begitu angkuh apabila dinasihati. Sudahlah bodoh, sombong pulak tu! Nasihat yang baik diberikan, namun dibalas dengan “tuba”! Uslub atau cara Anwar yang cuba menentang pihak Istana itu sememangnya tidak kena dengan caranya. Harussani hanya membantah niat kurang ajar Anwar dan mengharapkan usaha yang lebih diplomasi dan bijak di atur oleh ABIM. Di atas herdikan angkuh Anwar itu, Tan Sri Harussani enggan menyertai ABIM. Apatah lagi Anwar dengan riak menganggap Harussani telah “mati”! Begitulah rendahnya moral Anwar!

Selain itu, Tan Sri Harussani juga mengkritik dan mengutuk sebarang usaha Anwar yang menyokong agenda kuffar untuk membawa fahaman “pluralisme” di Malaysia. Beliau mengulas tentang ucapan Anwar di London yang bertajuk “Religion and Pluralisme in a Divided World” pada bulan Mac tahun lepas. Dalam ucapan Anwar itu, ternyata Anwar begitu menyokong agenda fahaman “pluralisme” yang diasaskan oleh John Hick tersebut.

Dalam hujahnya, beliau berkata Allah ada menyebut dalam firmanNya, “Inna Dina ‘aida Allahil Islam”, yang membawa maksud “hanya satu sahaja agama Allah iaitu Islam”. Ianya jelas bertentangan dengan fahaman “pluralisme” yang membawa “fahaman semua agama adalah sama”. Fahaman yang dibawa oleh Anwar ini jelas melawan firman Allah! Secara tidak langsung juga fahaman ini boleh dikategorikan sebagai fahaman murtad dan begitu juga dengan orang yang membawa fahaman tersebut turut murtad!

Harussani menjelaskan bahawa fahaman kafir John Hick itu bertujuan untuk memecah belahkan orang Kristian pada kurun ke-16.  Yahudi sendiri tidak mengamalkan fahaman sebegini kerana mereka tahu fahaman ini mampu memecah belahkan mereka. Namun dengan kebodohan Anwar yang tidak punya pengetahuan agama yang mendalam ini, Yahudi ternyata mempergunakan Anwar untuk memecah belahkan umat Islam di dunia, khususnya di Malaysia! Menurut Mufti Perak tersebut, terdapat fakulti agama di Harvard dan diwujudkan juga “School of Oreintal & African Studies” (SOAS) yang mana semua tenaga pengajarnya adalah Yahudi laknatullah! Dan Anwar berbangga untuk duduk sebaris dengan Yahudi-Yahudi tersebut! Astagfirullahila’zim…

Ketahuilah. Ini adalah fakta mengenai seorang Ketua Pembangkang yang didewa-dewakan oleh penyokong-penyokongnya yang beragama Islam. Inilah rupa Anwar yang sebenar. Anwar inilah juga yang di”agung-agung”kan oleh PAS, sebuah parti yang kononnya “lebih” Islam dari yang lain! Inilah “syaitan” yang menjadi sahabat PAS seperti mana yang dimaksudkan Nik Aziz, mursyidul am PAS yang pendek fikir! Sesuailah Anwar dengan DAP yang sememangnya “kafir harbi”, “duri dalam daging” kepada semua Melayu Muslimin di Malaysia. Tapi hairannya, mengapa PAS bodoh sangat sehingga berkawan dengan kedua-dua ekor “syaitan” ini dan terus membiarkan namanya busuk di”keldai”kan..???!!!30 thoughts on “Anwar lebih dari munafik, murtad..!!! – Mufti Besar Perak.

 • January 18, 2011 at 10:07 pm
  Permalink

  Tunggulah Tan Sri. Puak-puak penyokong tegar (yang ketegar) si nuarbrahim ini akan menghentam Tan Sri dan bukan tidak mungkin nik ajis juga akan turut sama mengeluarkan suara-suara huduhnya menghentam Tan Sri dengan tuduhan “inilah ulama upahan UMNO Bilakah puak-puak ini hendak sedar !!!

  Reply
  • January 19, 2011 at 1:36 am
   Permalink

   Hai putra kulim…. sayang pulak dengan Ustaz Nuar Al Juburi?????E….. Nanti jalan menyempang baru tau….eee…

   Reply
 • January 18, 2011 at 10:33 pm
  Permalink

  anwar memang melayu terbangsat di dunia ni.tidak ada bangsat sebangsatnya.

  Reply
 • January 18, 2011 at 11:21 pm
  Permalink

  Aku berdiri dibelakang kebenaran, insyaAllah Tan Sri, Allah sentiasa melindungi Tan Sri dari segala cubaan dan provokasi gulungan2 ‘,munafikun dan alkafirun’…Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar!!!

  Reply
 • January 19, 2011 at 12:42 am
  Permalink

  mengamuk la si wally nicky dengan Tan Sri. kita tengok siapa yg kene…..

  Reply
 • January 19, 2011 at 1:06 am
  Permalink

  Pas ni mesti sembahyang hajat 30 hari 30 malam….

  Reply
 • January 19, 2011 at 1:38 am
  Permalink

  Ustaz Nuar Al Juburi…. sememangnya tidak boleh dibiarkan hidup aje…..???????? Perosak Agama, Bangsa dan Tanah Air…. Bomoh2 Melayu kan ramai yang pandai2….. tekan aje…. bio padam… si bangsat tu….

  Reply
 • January 19, 2011 at 3:05 am
  Permalink

  Apa punya kelas N.Ajis dan PAS, peliwat tegar nak diangkat sebagai PM dan khalifah mereka.

  Reply
  • January 20, 2011 at 10:47 am
   Permalink

   AKU PUN PELIK…rendah betul taraf cacai pas apabila sanggup berketuakan mat juboq…Taraf mat juboq lebih tinggi dari wally nicky?

   Reply
 • January 19, 2011 at 5:22 am
  Permalink

  Apa pun aku lebih kasihan mereka2 yang berada didalam PAS dan PKR yang masih tak sedar..

  Reply
 • January 19, 2011 at 8:31 am
  Permalink

  bertaubatlah kamu sebelum kamu dikapankan.
  jgn jadi mcm kamal atartuk mati tk diterima bumi.
  jgn kadi mcm keturunan shah iran mati bunuh diri

  Reply
 • January 19, 2011 at 11:31 am
  Permalink

  Fikir logik macam ini sajalah. Kita orang yang beragama Islam percaya kepada Allah yang Esa. Agama lain percaya kepada tuhan mereka yang banyak.

  Logiknya saja, contoh kalau satu rumah ada satu tuan atau satu rumah ada beberapa tuan. Sudah tentu rumah yang ada beberapa tuan itu akan kecoh sepanjang masa kerana setiap tuan mempunyai pandangan masing-masing dan mahu orang lain bersetuju dengan pandangannya.

  Oleh itu, sudah tentu Tuhan hanya satu kerana kalau tuhan itu banyak sudah tentu dunia porak-peranda kerana setiap Tuhan hanya mahu arahannya didengar oleh penganut mereka.

  Reply
 • January 19, 2011 at 11:51 am
  Permalink

  Apabila dipercayai dia khianat.
  Apababila bercakap dia berdusta
  Apabila berjanji dia mungkir
  Apabila bertengkar dia menafikan kebenaran.

  Itu lah 4 sifat manusia munafik. Padankan wahai pengikut tegarnya 4 sifat itu bertepatan
  atau tidak dengan sifat manusia yang anda dewa2 kan.

  Malah dia sebenarnya memiliki extra melebihi dari 4 sifat yang melayakkan dia ditahta itu.

  Reply
 • January 19, 2011 at 12:48 pm
  Permalink

  bila la penyokong2 tegar nuar berahim ni nak sedar diri…

  Reply
 • January 19, 2011 at 12:55 pm
  Permalink

  penyokong nuar dah sedar lah bai…
  tu pasal sentisa berdiri teguh dibelakang anuar…

  kalau depa tak sedar diri depa dah dok blakang najib..

  adehhh

  Reply
  • January 19, 2011 at 4:03 pm
   Permalink

   Yang hang pulak jangan tersilap duduk didepan Anwar. Masa sembahyang jemaah pun pastikan yang disaf belakang itu bukan Anwar. Keselamatan diri amatlah penting. Ibadat, ibadat juga, keselamatan nak jaga. Ini lah yang dituntut.

   Reply
  • January 19, 2011 at 6:06 pm
   Permalink

   So dah sedar ke yang projek 16 Sep 2008 tu pembohongan semata2?

   Reply
  • January 19, 2011 at 6:26 pm
   Permalink

   manusia yang bebal akan sentiasa percaya kepada pembohongan. macam si luncai dengan labu2 nya. kaki suntut nak jadi pemimpin tetapi yang tercapai hanya penipuan.

   Reply
  • January 19, 2011 at 6:39 pm
   Permalink

   tak tau la macam mana bolih jadi manusia. kena bohong sepanjang masa pun masih percaya. apa bodoh punya manusia pun tak tau la. macam macai2 pr yang bodoh2 alang……..

   Reply
  • January 19, 2011 at 8:33 pm
   Permalink

   penyokong nuar jubo memang sedar tapi tak ADA PERASAAN.. sebab perasaan tu dah mati dalam diri ,tak perasaan yang mana baik dan tak… aduss macam ni punya manusia pun ada.. bagus gak nanti tak ada benda nak hentam dan di bodokan!! yes teruskan usha tak berperasaan anda.. dan jadilah bahan tuk kita orang…meriah sikit

   Reply
  • January 20, 2011 at 10:50 am
   Permalink

   setahu aku bilangan melayu dalam P Gay R dah boleh kira ngan jari..yg.masih menunggu tu pun kerana yakin ada laba yg.bole didapati jika mat juboq jadi ‘PM’..

   Melayu dah sedar !!!! sebab tu undi melayu pada P Gay R dan pasrael jatuh merudum kini!!

   Reply
 • January 19, 2011 at 5:50 pm
  Permalink

  Apabila Anwar Ibrahim dengan pembacaannya buku-buku yang ditulis oleh Pendita-Pendita ugama lain dari ugama Islam dan Anwar mengambilnya sebagai semacam satu pegangan bahawa ugama lain juga sama, lalu Anwar menganalisanya sebagai sesuatu yang baik dan sama dengan Islam, maka Anwar berfahaman, semua pendapat Pendita-Pendita itu perlu diikuti oleh ummah yang beragama Islam, itu adalah sesuatu yang salah.Jika demikian, murtad lah hukumnya.

  Dalam ucapan Anwar suatu ketika di London bertajuk “Religion an Pluralisme in a Divided World” beliau menyokong agenda ini yang diasaskan oleh Jhon Hick berfahaman “semua agama adalah sama”. Makin ketara pendirian Anwar terhadap fahaman pluralisme apabila beliau tersangat berbangga dengan pengajaran di fakuluti agama di Harved Universiti ‘School of Oreantel & African Studen’ yang mana tenaga pengajarnya semuanya Yahudi. Pendirian ini jelas bahawa ISLAM Anwar Ibrahim yang kahwin lari itu, patut dipertikai dan harus dipersoal oleh Ulama’-Ulama’ PAS.

  SAHINGGA KA HARI INI ANWAR BELUM PERNAH DALAM PIDATONYA YANG BERAPI-API ITU MENYARAKAN BAHAWA SESIAPA SAJA YANG MEMPERSOALKAN KETINGGIAN DAN KEMULIAAN AGAMA ISLAM ITU, ANWAR BIN IBRAHIM AKAN BERPERANG BERHABIS-HABIASAN, WALAU PUN KARPAL SING KATA “LANGKAH MAYATNYA DAHULU JIKA PASA NAK MENEGAKKAN ATAU MEMERINTAH SECARA ISLAM DI MALAYDIA”. JIKA DAHULU, SEMASA SAYA BERSAMANYA DALAM PKPIM DAN SAYA MENINGGALKANNYA SEMASA BELIAU MENUBUH ABIM, ANWAR IBRAHIM ADALAH SIFU KAMI UNTUK BERMATIAN-MATIAN MEMPERJUANGKAN SUPAYA ISLAM DI MALAYSIA TIDAK DIPERKOTAK KATIKKAN DAN MESTI DIPERTAHANKAN SAHINGGA KA TITISAN DARAH TERAKHIR. ITU PERJUANGAN ANWAR IBRAHIM.

  Aura Anwar lah yang menjadi ikutan anak muda menukar fesion barat kapada fesion Islam. Itu adalah kekuatan yang ada pada Anwar. Dengan kekuatan itu, Tun Dr Mahadzir membawa Anwar masuk UMNO, sementelahan ibunya Mak Jan memang Ketua Kaum Ibu Pulau Pinang.

  TETAPI SEKARANG ANWAR BUKAN LAGI SEBAGAI PEMBAWA AURA YANG MENJADI IKUTAN ANAK MUDA, SEBALIKNYA, AURANYA SEKARANG MENARIK PAS DAN KEPIMPINAN PAS KEARAH FAHAMAN ‘PLURALISME’NYA DAN TERJADILAH PAS ITU “PAS FOR ALL”. HARUS DIMENGERTIKAN, KERANA ITU KEPIMPINAN PAS KINI MENJADI SAPERTI AYAM TERKENA HAWAR, KAMBIN YANG DITARIK DENGAN TALI TERIKAT TENGKOK DAN LEMBU YANG DICUCUK HIDUNG, IKUUUUTTTT … APA SAJA KEHENDAK ANWAR, SAMA SAPERTI YANG DILAKUKANNYA TERHADAP TUN DR MAHATHIR YANG MANA TERJADI “SUDAH TERANTOK BARU TENGADAH”. SAHINGGA NYARIS ANWAR BERTANDING PRESIDEN UMNO DENGANNYA.

  DALAM PAS, ANUAR BIJAK MEMASUKKAN KAMARUDDIN JAAFAR SAHINGGA HJ HADI DAN NIK AZIZ BERADA DALAM GENGGAMANNYA.

  DARI MANA KEKUATAN INI DIPEROLEHI ANWAR?:
  – LEE KUAN YU LAH
  – YAHUDI LAH
  – ANGKATAN GAY SELURUH DUNIA YANG BANYAK DUIT LAH

  Reply
 • January 19, 2011 at 8:11 pm
  Permalink

  nak logik mmg lah logik..ahlul pas dan pkr semuanya telah pecaya pada najis…..kalau ALLAH tak tegaskan dalam quran Muhammad SAW yg terakhir pasti PAS dan PKR akan cakap najis adalah nabi….apa nak buat…tunggu je lah hari akhirat…kita semua akan diadili…kan….:)

  Reply
 • January 19, 2011 at 10:56 pm
  Permalink

  nampak macam ada tokok tambah saja dalam artikel tu….

  Reply
 • January 20, 2011 at 10:42 am
  Permalink

  Hati2 mereka dah tertutup kut. Bukan semua org dapat hidayah..

  Dan mgkin juga budaya ikutan. Esok pkr pas dah tak popular langsung, puak2 ni akan beralih arah pulak..

  Reply
 • January 20, 2011 at 11:05 am
  Permalink

  ape nak heran dgn mofffti cap ayam… jaga periuk nasi aje. lepas ni kenyangla utk 7keturunan…kah…kah..kah…

  Reply
  • January 20, 2011 at 8:23 pm
   Permalink

   sekurang-kurangnya tak ada lah nak pusing2 cakap, kemudian keluarkan fatwa yg bukan bukan.. otak ko ni dah rosak da… gi repair laa…cap ayam konon..

   Reply
 • January 21, 2011 at 9:57 pm
  Permalink

  Nik Aziz pernah menyamakan Anwar dgn Rasullulah SAW…..kononnya Anwar ‘istiqamah dalam perjuangan’….hehehehe,inilah tok guru yang paling dangkal lagi menyesatkan umat,menyamakan Rasul dgn manusia jelmaan ‘dajjal’……

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *