PRABOWO, THAKSIN, ANWAR IBRAHIM AND THE 1997 CURRENCY CRISIS

Share


PRABOWO, THAKSIN, ANWAR IBRAHIM
AND THE 1997 CURRENCY CRISIS

one.xthost.info/afterdark

Mike Billington from Executive Intelligence Review in his article “British Empire Tool To Recolonize Malaysia” wrote as that When Soros led the speculative assault on Malaysia and its neighbors in 1997, Anwar, who served as Deputy Prime Minister and Finance Minister to Dr. Mahathir at the time, had demanded that the speculators be given free rein, and imposed “IMF conditions without the IMF,” Mr. Billington further stated that Anwar defended the speculators, admitting that he had circulated Soros’s papers to policymakers in Malaysia, and defended Soros when Mahathir called Soros a thief and a moron. In response to a public question from Mr.Billinton in 2005, Anwar defended his effort to impose IMF austerity and free-trade dictates on Malaysia, despite the fact that such policies subsequently destroyed the economies of Malaysia’s neighbors.
Above are some of the excerpt from Mr.Billington’s article and ought to be read in its entirety (click here).
The first definite indication that the Illuminati has launched a major offensive towards South East Asia was in 1997 when they engineered the regional currency crisis with Thailand, Malaysia and Indonesia as the major target. The offensive was mostly a success with the exception of Malaysia. Lots of people died and the Illuminist successfully overpowered the Thailand and Indonesian’s governance.
In a way, there was a similarity in the offensive carried out against Malaysia, Indonesia and Thailand. First of all, of all the 9 nations directly affected by the crisis, only these three were politically aggravated by the crisis. Other nations especially those which are known as allies of the United States (such as Singapore, South Korea, Japan and Philippine) were spared from suffering the same fate. Secondly, the political event consequent to the crisis happened during this period was later found out to be the key event behind the rise of certain politicians link to crisis itself. For example, consequent to the reformist demand, In 1997 Thailand adopted a new constitution which aimed to reduce the number of parties in Thailand. It was later agreed that as a result of these new constitution, the majority of smaller parties in Thailand banded together under Thaksin Shinawatra’s Thai Rak Thai party (a new party formed merely a year after the crisis) to capture a majority of the seats. Ironically, it was later disclosed that Thaksin Shinawatra was one of the man who had played a role in the 1997 crisis, It has been investigated by the court of justice and as leaked by Thaksin’s former cabinet member Sanoh that “There were four people who got involved in the Baht depreciation, i.e. Chavalit, Thaksin, Thanong and Pokin,”.
In Indonesia, it was agreed that the fatal shooting of four students of Trisakti University was a planned triggering mechanism of the Indonesian riot which had lasted for three days but resulted with the death of as many of 5,000 peoples comprising mostly the ethnic Chinese. A government minister reported the damage or destruction of 2,479 shop-houses, 1,026 ordinary houses, 1,604 shops, 383 private offices, 65 bank offices, 45 workshops, 40 shopping malls, 13 markets, and 12 hotels. It was reported that shooting was deliberately done by an unknown men on motorcycles who appeared on the flyover which overlooks Trisakti. The identity of these men was never known.
It was many month later that a theory surfaced that the instigators to these riots were from the military itself. An independent investigation into the events managed to record a testimony from a taxi driver reported hearing a man in a military helicopter encouraging people on the ground to carry out looting; shop-owners at a Plaza claimed that, before the riots, military officers tried to extract protection money; a teenager claimed he and thousands of others had been trained as protesters; a street child alleged that Kopassus officers ordered him and his friends to become rioters; there was a report of soldiers being dressed up as students and then taking part in rioting; eyewitnesses spoke of muscular men with short haircuts arriving in military-style trucks and directing attacks on Chinese homes and businesses.
It was later believed that the mastermind behind these riots is the Illuminist General Prabowo Subianto. Prabowo whom was lionized by his American counterparts as a future national leader; is believed to have used Kopassus and the army in general as the instrument to trigger the chaos. It was also later implicated that Prabowo is the man behind the formation of ‘ninja squads’, presumably the same squad behind the murder of numerous religious men in Banyuwangi and the one operated by the paramilitary groups in East Timor.
It is interesting to know that Prabowo has once utilized the tactic of marrying a President Suharto’s daughter in order to gain access to the presidential palace. The same tactic adopted by Khairy Jamaluddin of Malaysia who once announced his dream of becoming the next Prime Minister before his age of 40. Prabowo also has the same background profile with Anwar Ibrahim and Khairy Jamaluddin. All of them actually harvested billion dollars state’s money through corruption loopholes in the government.
Prabowo and his billionaire brother Hashim is also the man behind the formation of ‘Partai Gerakan Indonesia Raya’ or Gerindra in short. The purpose behind the formation of Gerindra is sort of the same with Anwar Ibrahim and his PKR in Malaysia, namely to promote Prabowo as the next President of Indonesia. After he failed in his attempt to be nominated as presidential candidate for Golkar Party, he exited Golkra and instead used Gerindra to nominate him as Presidential candidate for 2009 General Election. However due to his history which was perceived as a liability against his chances, he was advised by his advisor Alex Castinallos (a U.S. Republican Party political media consultant and also top media adviser to Bush Cheney ’04) to shift his strategy by agreeing to be nominated as vice president alongside Megawati Suekarboputri as Presidential candidate against Susilo-Boediono team. It is very interesting to note that Prabowo like Anwar Ibrahim seems unable to escape the influence of Illuminati even for minor detail such as choosing the logo of his party. Whereas Anwar Ibrahim had chosen the “all seeing eye” as the logo for Parti Keadilan Rakyat, Prabowo had chosen an emblem very similar to the Illuminati’s eagle emblem. Coincidence you say? I think not.
As to date, General Probowo continues his mission to be next president of Indonesia in 2014 when Indonesia held its next Presidential Election. It seems that the Illuminati / Masonic mission to establish Novus Ordos Seclorum (New World Order) is the almost in synchronize in Indonesia and Malaysia. Furthermore, due to the recent more event which saw natural (or as I personally prefers it as ‘unnatural) disasters, political issues and spiraling economy due to current world recession (all directly or indirectly contributed by the Illuminati themselves), it is predicted that there is now an ongoing efforts to shift the blame on the president in order to destabilize the government so that the election to be brought forward in 2013. Whether this prediction will materialized is yet to be seen.
Prabowo, Thaksin, Anwar Ibrahim route to power (and later humiliation) shares quite a handful of similarities. For one thing, all of them are corrupt and corruptly uses their power to harvest their wealth. Prabowo is well known using his proximity to the presidential palace to enrich his brother Hashim Djojohadikusumo who is amongst the richest men in Indonesia. Anwar Ibrahim on the other hand uses his former glory as Finance Minister to enrich his dad (Datuk Ibrahim A Rahman) as shareholders of IOI, Pengkalen Holdings, Nissan Industrial Oxygen Inc) and his brothers Farizan, Marzukhi, Rani and Rosli (Pengkalen and Penas Corp). Thaksin on another hand was already found guilty in a Thai court of corruption and currently a wanted criminal by his own country. The corruption charges against him are quite a handful, from purchase of four 772 million baht plots of land from in 2003 to issuing an unlawful cabinet resolution approving the spending of state funds to conspiring to evade taxes of 546 million baht (US$15.6 million) in a 1997 transfer of Shin Corp shares. Like Anwar and Probowo, Thaksin uses his wife, his children and his relatives as proxy to accumulate his wealth.
Other similarities between these three men are their history in politics. The most outstanding similarities were the fact that all these men seems to have a single political goal in life that is to become the number one person of their respective country. Like Anwar Ibrahim, Thaksin was actually a Deputy Prime Minister during the 1997 crisis and was involved in the decision to float the baht which led to its devaluation and the ignition of the crisis. During a censure debate on 27 September 1997, Democrat Suthep Thaugsuban even accused Thaksin of profiting from insider information about the government’s decision. In the aftermath of the crisis, Thaksin then founded the Thai Rak Thai party in 1998 which he uses as a vehicle to ride on people’s resentment towards the government in order to won a sweeping victory in the January 2001 elections. So you see, what Thaksin has done is quite similar to what Anwar Ibrahim is doing. Anwar as we know it, was personally responsible for attempting to adopt the IMF-style policy in Malaysia in 1997. Such Indonesian style disaster was only avoided when he was out maneuvered by Tun Mahathir who corrected the policy and sacked him from his post. He then started his reformasi movement and founded PKR as a vehicle to do exactly the same as what Thaksin had done. The only difference was that where Thaksin had succeeded, Anwar had not.
Thaksin, Prabowo and Anwar also shared the same tendency to run away when the future looks bleak. Thaksin as we know is now hopping from one foreign soil to another seeking asylum to escape prosecution. Prabowo shared the same strategy of hiding in Jordan in 1998 when his role in the riots was known by the public. I don’t think there’s any need to explain the same tendency adopted by Anwar Ibrahim. I believe everyone still remembers his hiding in the Turkish Embassy in 2008 and his others exploits of trying to run to other countries whenever he believes he is in trouble.
These are some of the examples on how stereotypes the Illuminati plan. Because all three men received instruction from the same source therefore for those who care to read in details on the stories behind the 1997 currency crisis will realize the rhythm of Illuminati’s in these entire event and the men benefiting from it.
The above article is a few examples on how Illuminati’s agent works. It is therefore advisable to all to be aware about any individuals rising to power which shares the same profile as these three.



30 thoughts on “PRABOWO, THAKSIN, ANWAR IBRAHIM AND THE 1997 CURRENCY CRISIS

  • December 3, 2010 at 9:54 pm
    Permalink

    mind blowing facts!!!
    very good to read,thx for sharing this

    Reply
  • December 3, 2010 at 10:36 pm
    Permalink

    A good read. Thanks for sharing the facts that many may not be aware.

    Reply
  • December 3, 2010 at 10:37 pm
    Permalink

    Itulah the Three Stooges, Tiga tiga bodo nak mampos.

    Reply
  • December 3, 2010 at 11:07 pm
    Permalink

    Alhamdulillah finally rahsia disebaik rahsia terbongkar juga akhirnya.Walaupun kami dah tau all this while but it’s tough to xplain to those fanatic supporters of Anwar.Pliz let me add one more Thaksin is Anwar’s proxy.Whose money do u all really think that Thaksin wanted to buy the English football club.Lu pikir a sendiri.

    Reply
  • December 4, 2010 at 1:09 am
    Permalink

    cerite ni lagi best…
    Barang Naik …awwww…..
    ———————————————————

    4-dalam-1: Harga petrol, diesel, gas, gula naik lagi

    diesel, Petroleum Gas Cecair (LPG) dan gula naik mulai tengah malam ini
    Ia berikutan keputusan kerajaan menyelaraskan kadar subsidi.

    Petrol RON95, dinaikkan 5 sen menjadikan RM1.90 seliter.

    Dua hari lalu, petrol RON 97 naik sebanyak 15 sen kepada RM2.30 seliter.

    Harga diesel turut naik 5 sen menjadikannya RM1.80 seliter manakala
    gas LPG juga naik 5 sen menjadikan harganya RM1.90 sekilogram.

    Harga gula pula naik 20 sen menjadikan harganya RM2.10 sekilogram.

    Semua harga baru berkuatkuasa pada jam 12.01 4/12/2010
    Ia didedahkan pada taklimat kepada editor di Putrajaya oleh Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan (PEMANDU) .

    Kali terakhir harga barangan meningkat adalah pada 15 Julai lalu.
    Ia membabitkan kenaikan 5-dalam-1.
    Barangan yang terjejas itu adalah dua gred petrol, diesel, gula dan gas.
    ——————————————————————————————————-

    maka kita saksikan lah selepas ini
    kenaikan harga berangkai barangan dan perkhidmatan lain nya

    Reply
    • December 4, 2010 at 4:52 am
      Permalink

      kau kan tak suka jadi Melayu. Jadi buat apa nakkan subsidi. Subsidi tu buat manusia jadi malas dan bolih di perbodohkan. tak payah nak spin kat cerita yang benar. kalau kau tak tau baca English nanti anak aku bolih tolong ajarkan. bolih ke bai….

      Reply
      • December 4, 2010 at 9:55 pm
        Permalink

        Takbai, cuba lu tanya si sayung tu, air kat kedah dah naik harga tak nak bising ke? Sebab kalo si sayung tak nak jawab, aku nak kata dia bodoh je.

        Reply
        • December 6, 2010 at 1:54 am
          Permalink

          jawap pun dia spin jugak. nanti keluarlah ayat2 spt ‘retorik’, ‘marhean’ dan ada je yg tak betoi pun dijadikan betoi belaka. hahahaha

          Reply
  • December 4, 2010 at 2:57 am
    Permalink

    sayung

    kalau kau nak barang free, carigali lah minyak kat belakang rumah, tanam tebu kat tepi rumah dan semua yang lain kau buat sendiri kat belakang rumah.

    baca dulu supply and demand minyak, gula dan lain lain. manusia bertambah ramai, tapi barang tak cukup sebab cuaca. jangan asyik dengar pak lebai ceramah kosong. kau pergi tengok wrestling pun lebih banyak menafaat nya. bodoh

    Reply
  • December 4, 2010 at 11:14 am
    Permalink

    ANTARA SEBAB BARANG NAIK BILA KILANG KENA NAIKAN GAJI PEKERJA..BILA KOS MENINGKAT, KILANG AKAN NAIKKAN HARGA BARANGAN..

    SOOO…kepada cacai fuckatan yg.sedang terlompat2 kat sini kegembiraan konon dapat isu bola tanggung dan anti harga barang naik,,aku ade satu soklan…adakah kamu boleh terima bekerja disesuatu tempat tidak mendapat kenaikkan gaji kerana kilang tu tak mahu naikkan harga barang dia?

    Reply
  • December 4, 2010 at 6:26 pm
    Permalink

    Orang cita hal Si-Al’Juburi puya tipu helah sbab nak jadi PM dan jadi pak turut siYahudi , siSayung nie keluar dari TOPIK lakkk…Dia nie reti ke baca Bahasa Orang Putih??????????

    Reply
    • December 6, 2010 at 1:59 am
      Permalink

      dah ‘tok guru’ dia kaki spin. babak borek, anak …………..?

      Reply
  • December 5, 2010 at 11:48 am
    Permalink

    prabowo ni kalau tak silap kroni ata saudara suharto dan mengetuai satu pasukan khas dalam tentera indonesia yang dulu dikenali sbg ABRI. Apa dia buat dengan iluminati? iluminati dah jadi gerakan ketenteraan jugak ke?

    Reply
    • December 5, 2010 at 1:42 pm
      Permalink

      alamak, blum habis baca ke artiel saya di atas? tak apa kali ni saya jawab dalam bahasa melayu. Prabowo bernikah dengan anak Presiden Suharto pada 1983 dan semenjak itu beliau teiba-tiba melonjak naik kariernya didalam tentera. Beliau secara khususnya mengetuai Kopassus iaitu pasukan komando khas dalam unit tentera yang bertanggungjawab dalam perisikan dan misi khas. Crisis kewangan 1997 sebenarnya didalangi oleh Thaksin (Timbalan Perdana Menteri) apabila pada July 1997 beliau mempengaruhi Perdana Menteri Thailand untuk mengapungkan matawang Baht. Inilah permulaan krisis kewangan asia. Ia kemudian merebak ke Indonesia pada Ogos 1997 apabila Indonsia juga diperngaruhi oleh unsur-unsur dalaman untuk mengapungkan matawanganya pada 14 Ogos 1997. Apakah persamaan Indonesia, Thailand dan Malaysia dalah hal ini? Mungkin tidak ramai yang masih ingat Menteri Kewangan Malaysia yang memperkenalkan pengapungan matawang ringgit pada 1995-1997 adalah tidak lain dan tidak bukan W.Brother Anwar Ibrahim (kita kena sebut nama penuh DSAI dalam senarai daftar Freemason, kalau tak nanti tak sopan pula). Kesan daripada kejatuhan ekonomi Indonesia ini menyebabkan kesengsaraan kepada rakyat Indonesia tapi belumlah sampai ke peringkat rusuhan lagi. Rusuhan hanya tercetus pada 12 May 1998 akibat penembakan mati 4 pelajar Universiti Trisakti (Universiti Trikaskti disasarkan adalah universiti ini adalah elit di Indonesia di mana kebanyakan pelajar-pelajarnya adalah anak orang atasan). Prabowo dan anggota-anggota Kopassus adalah dalang kepada rusuhan berdarah Indonesia ini. Tujuannya adalah adalah untuk menyebabkan kacau bilau dan kemudian melakukan kudeta bagi mengangkat dirinya sebagai Presiden. Kudeta itu hampir berlaku pada 22 Mei 1998 apabila Prabowo menggerakkan pasukan Pangkostrad (juga dibawahnya) ke istana Presiden dalam pergerakan mencurigakan sebelum ianya dikesan oleh Wiranto. Malahan sekiranya anda pernah membaca Memoir Presiden Habibie bertajuk “Detik-Detik nya Habibie”, ada akan melihat beberapa persamaan diantara pertengkaran Habibie dengan Prabowo pada Siang 22 Mei 1998 dengan Mahathir-Anwar apabila Anwar dipecat pada 2 September 1998.

      Reply
      • December 6, 2010 at 1:11 am
        Permalink

        adakah penurunan nilai matawang asean ini dirancang olih menteri kewangan asean ini termasok blader anWAR klu betoi apakah tujuan sebenarnya?utk ekonomi atau utk diROGOL olih SOROS?

        Reply
        • December 6, 2010 at 1:50 am
          Permalink

          sebenarnya tujuan mereka nak lemahkan ekonomi ringgit kita. tetapi Tun M yg bijak bistari telah dapat maklumat yg awal dan ringgit dah tak bernilai utk di perdagangkan di luar Malaysia. hanya proksi2 DSAI yg banyak menyimpan ringgit di luar negara. maka terselamatlah intitusi kewangan kita dan juga tempat aku bekerja. amin…..

          Reply
        • December 6, 2010 at 7:50 am
          Permalink

          Crisis 1997 adalah serampang dua mata Illuminati. Tujuannya (1) menaikkan agen-agen Illuminati daripada no.2 kepada peguasa no.1 negara (2) mengaut kenuntungan berbillion dollar. Perlu difahami disini bahawa Thaksin, Anwar dan Prabowo adalah secara realitinya orang nombor 2 negara pada masa itu. Anwar dan Thaksin adalah Timbalan Perdana Menteri manakala Prabowo adalah menantu Presiden serupa seperti Khairy di zaman Pak Lah dimana kuasa menantu lebih hebat daripada Timbalan Presiden. Mereka semua berperanan mempengaruhi keputusan untuk mengapungkan nilai matawang masing-masing (kecuali Malaysia dimana PM kita lebih bijak daripada dua negara lagi satu tu). Anwar dirancang menggunakan strategi menyebabkan demonstrasi dan rusuhan akibat kegagalan ekonomi dan seterusnya memaksa Tun Mahathir meletak jawatan dan dia naik sebagai PM (itu sebabnya sebaik saja dia dipecat tup tup dah boleh berdemo, sebab groundwork untuk berdemo dan merusuh dan siap sedia). Prabowo pula sepatutnya naik menjadi Presiden melalui kudeta. Manakala Thaksin berjaya menjadi PM melalui selepas memanipulasi isu kesengsaraan rakyat akibat kirisis tersebut. Konsep Illuminati ini adalah berdasarkan profile bahawa apabila keadaan sudah porak poranda maka rakyat secara amnya akan menerima sesiapa sahaja yang berjanji menjadi penyelamat sebagai pemimpin (strategi yang sama seperti akan dilaksanakan oleh dajal kelak). Strategi memporak porandakan hidup orang kemudian datang sebagai penyelamat ini juga strategi klasik dilakukan oleh sebesar besar iblis sehingga sekecil-kecil setan. Kalau tak percaya tanya bomoh ilmu hitam di kampung, saja-saja ja dia hantar jin kacau anak bini orang lepas tu selamba muncul depan pintu sebagai dukun mengubat padahal itu jin dia sendiri.

          Reply
  • December 6, 2010 at 2:00 am
    Permalink

    klu mcm tu kompomlah depa ni memang pengkianat negara.xada bukti ka?klu ada sumbat 1x lglah depa ni kat sg buloh.

    Reply
  • December 6, 2010 at 10:39 am
    Permalink

    Sayung,

    Harga minyak ikut harga pasaran dunia..banyak negara lain tak pakai subsidi pun rakyatnya masih kaya raya.

    Arab Saudi lain lah ceritanya, kebanyakkan negara beli minyak daripada mereka jika hendak dibandingkan dengan Malaysia..

    Malaysia ini pasal rakyatnya manja tu pasal kerajaan kena subsidi..sekarang oleh kerana rakyat dah terlalu manja sangat sampai dah naik lemak tu pasal kerajaan kena tampung lagi subsidi..

    Asalnya subsidi ini untuk menjadi batu lonjatan supaya suatu ketika dahulu rakyat boleh senang mengkayakan negara..tetapi rupa²nya silap..subsidi ini menjadikan rakyat manja

    Harga petrol ikut pasaran dunia..

    Boleh kalau nak disubsidikan lagi..kalau nak turunkan harga minyak sehingga RM1.10 selitre pun boleh..tapi ada harga yang perlu ditanggung oleh kerajaan lah

    Maybe keuntungan syarikat Petronas tidak boleh dirasai oleh syarikat tersebut secara langsung, maksudnya kalau Petronas untung 10 billion – kesemua keuntungan tersebut digunakan untuk perbelanjaan subsidi minyak lah..so tiap² tahun Malaysia buat mcm tu..

    Syarikat konsesi yg Anwar duk bising² ni pun..apa kebendanya? Masa DSAI jadi TPM pun dia ramai rakan² dalam syarikat konsesi ni..silap² sekarang pun dia sudah ada list syarikat² kroni dia yang nak gantikan syarikat konsesi sekarang..

    DAP pun sama..ko ingat Cina² ni semua baik sangat ke? Diaorang kalau dapat pegang Petronas tu..Habislah melayu..jangan harap lah kita boleh tgk melayu kerja Petronas..

    Pertama sekali DAP buat..dia akan cakap “OK orang² melayu cukup²..Petronas sudah takde duit..you all semua kena berhenti kerja”… Hahaha pada hal ada udang disebalik batu..

    Kedua DAP akan cakap “OK sekarang sudah tidak ada bumiputera, jadi orang melayu tidak boleh mengharap minta kerja di Petronas ya..you melayu pergi mintak kerja di Stesen Minyak jadi Pump Attendant”…hahahaha time tu memang padan lah muka kita semua..

    Ketiga DAP akan cakap “OK melayu sekarang you tidak boleh jadi owner Petrol Station Petronas, pasai kita sudah buka itu Open Tender..jika mau you mesti ada FD RM700,000 sama mcm itu Old Town White Coffee..lagi satu you mesti ingat sekarang bukan lagi ada Bumiputera so bare that in mind”…hahahaha time ni terpinga-pinga la orang² melayu

    Keempat DAP akan cakap “OK melayu..sekarang you follow itu PAS kasi sembahyang banyak² jangan risau pasal ekonomi, kami akan uruskan untuk you..so now ambil ini wang RM100 kasi minum kopi you punya anak bini”…hahahahha baru lah korang tau..

    Reply
  • December 6, 2010 at 1:38 pm
    Permalink

    Kalau reti baca bahasa omputeh, takdelah tertipu dengan orang yang jadi balaci omputeh yang cuba nak jajah negara ini balik melalui cara ekonomi pula.

    Reply
  • December 6, 2010 at 2:03 pm
    Permalink

    korang setuju tak klu aku katakan krisis 1997 adalah satu perancangan rapi bg tujuan perogolan matawang asean yg didalangi penyagak matawang asing.pas tu depa marah bab msia tidak mau berutang ngan imf.korang bolih ceta ckit dak pro n konnya klu kita berutang dgn imf dulu org kg aku nak tau.aku pon tak tau sebenornya

    Reply
    • December 6, 2010 at 9:21 pm
      Permalink

      IMF tu hanya alat saja, sama seperti badan/agensi/pertubuhan/parti yang boleh digunakan oleh Illuminati. IMF hanyalah salah satu daripada domino. Samada sesebuah negara itu mudarat ataupun berkat kerana menerima bantuan IMF adalah bergantung kepada kehendak Illuminati. Sepertimana yang saya sudah katakan bahawa tujuan asas krisis 1997 hanya dua (sila rujuk komen di atas sebelumnya). Asalkan dua tujuan ini tercapai maka tidak penting bagi illuminati samada IMF terlibat atau tidak. IMF digunakan sepenuhnya oleh Illuminati samada untuk menyelamat atau melaknat sesuatu negara. Apabila Indonesia menerima bantuan IMF maka porak peranda dan pembunuhan berlaku kerana itu tujuan IMF dalam susunan dominonya di Indonesia. Namun apabila Korea Selatan menerima bantuan IMF juag pada waktu itu maka terselamat pula Korea Selatan kerana Korea Selatan memang sudah azali sekutu Amerika dan tidak boleh dibiarkan bangkrap. Apabila Dr Mahathir (Musuh Illuminati) enggan menerima bantuan IMF maka dikata dia degil dan bodoh. Tetapi tahukah anda bahawa Thaksin (Agen Illuminati) selepas menjadi PM juga telah menolak bantuan IMF. Kenapa? Sebab selepas Thaksin menjadi PM maka IMF tidak lagi signifikan dalam usaha Illuminati di Thailand (kerana dua hasrat utama telahpun tercapai) malahan Thaksin diarahkan oleh Illuminati untuk tidak menerima tawaran tersebut (for publisiti purpose) kerana Thaksin perlu ditonjolkan sebagai penyelamat ekonomi thailand pada masa itu selepas kemenangannya dalam pilihanraya.

      Reply
  • June 23, 2012 at 5:12 am
    Permalink

    hello!,I like your writing so much! proportion we keep in touch extra approximately your post on AOL? I require an expert on this space to unravel my problem. May be that’s you! Having a look forward to see you.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *