LKY: Sahabat Nik Aziz yang kurang ajar..!!!

Penulis begitu marah dengan komen Lee Kuan Yew tentang Malaysia di New York Times baru-baru ini. Lee Kuan Yew yang sudah tua tapi belum mampus-mampus lagi itu sekali lagi cuba membuat campur tangan politik terhadap Malaysia. Dasar Si “tua kutuk” ini yang celupar dan kurang ajar ini patut diajar. Baru-baru ini, sahabat karib Nik Aziz ini membuat kenyataan bahawa Malaysia mengamalkan diskriminasi perkauman dan menafikan hak kaum minoriti. Biadap sungguh bapa Lee Hsien Loong ini!

Kenapa Lee Kuan Yew sebokkan tentang hal Malaysia? Apakah hanya untuk mencari publisiti politik murahan di rantau Asia Tenggara ini? Apakah niat “bapa chauvinis dan racis” dari Singapura ini cuba menarik perhatian US yang semakin akrab dengan pentadbiran Dato’ Seri Najib Tun Razak?

Apakah Lee Kuan Yew cuba memperbaiki pengaruh anaknya di Singapura yang semakin menurun di mata Barrack Obama? Ternyata dasar “orang tua” ini tidak pernah surut dengan sifat “busuk hati” dan “dengki”kan kemakmuran Malaysia.

Pada penulis, kritikan Lee Kuan Yew terhadap Malaysia ini tidak berasas sama sekali. Sejak zaman sebelum kemerdekaan lagi, seluruh penduduk Semenanjung Tanah Melayu, Sabah dan Sarawak hidup harmoni dengan persefahaman yang begitu baik sekali. Rakyat Persekutuan Tanah Melayu sangat menghormati hak mengikut perlembagaan yang dipersetujui bersama oleh semua kaum sehinggalah nama negara ini bertukar menjadi Malaysia.

Bukan sejarah tidak memberitahu bahawa Singapura yang pernah menjadi sebahagian dari Malaysia ini terpisah pada 1965 kerana di”buang” oleh Tunku Abdul Rahman kerana dasar Lee Kuan Yew yang tidak sealiran dengan perlembagaan Persekutan Tanah Melayu. Lee Kuan Yew mahukan “Malaysian Malaysia”, sedangkan dasar itu tidak dipersetujui oleh “tuan rumah”. Mana mungkin Lee Kuan Yew dibenarkan berbuat sesuka hati di tanahair orang? Nyahlah kamu dari bumi bertuah ini!

Maka tinggallah penyokong-penyokong PAP pimpinan Lee Kuan Yew di Tanah Melayu ini setelah Tunku Abdul Rahman “mengusir”nya keluar dari Malaysia. Salah seorang yang tertinggal ialah Lim Kit Siang yang pernah menjadi orang paling kanan Lee Kuan Yew itu. Lim Kit Siang, mahu tidak mahu terpaksalah menubuhkan parti DAP sebagai ganti kepada PAP di Singapura, dan meneruskan legasi chauvinis ultra kiasu Lee Kuan Yew. Tidak hairanlah jika Lim Kit Siang ini sama biadapnya seperti Lee Kuan Yew!

Tuduhan Lee Kuan Yew terhadap Malaysia di New York Times itu tidak punya asas. Malah, kita semua boleh lihat bahawa Lee Kuan Yewlah yang sebenarnya mengamalkan pentadbiran diskriminasi perkauman dan penafian hak kaum minoriti di negaranya.

Cuba lihat di Singapura, bagaimana terpinggirnya bangsa Melayu di tanahairnya sendiri. Setelah di”minoriti”kan secara berperingkat oleh Lee Kuan Yew, mereka dipisahkan pula oleh jurang ekonomi yang sangat jauh!

Bukan sekadar disisihkan dari kemajuan Singapura, siapa saja yang menentang politik PAP Lee Kuan Yew dan dinastinya akan dicari kesalahan dan dipenjarakan. Jika “tiada salah”nya, PAP pasti akan “ada-ada”kan salahnya. Sikapnya tidak ubah jahatnya seperti “Patih Karma Wijaya” dalam kisah legenda Hang Tuah. Busuk hatinya bak bau bangkai!

Justeru itu, dimana kebenaran dakwaan Lee Kuan Yew itu? Kita semua maklum bahawa Singapura sudah lama cemburu dengan Malaysia. Mungkin Lee Kuan Yew sengaja “cari pasal” dengan Malaysia kerana cemburu dengan nilai Ringgit Malaysia yang begitu kukuh sekarang.

Mungkin kerana dia sedar bahawa pentadbiran Lee Hsien Loong itu tidak mampu menandingi kebijaksanaan Dato’ Seri Najib Tun Razak mentadbir Malaysia. Si “tua kutuk” ini takut Singapura akan “tenggelam” dengan kemasyhuran Dato” Seri Najib. Ternyata dia silap besar. Malaysia kini ditadbir oleh Najib Tun Razak, bukan Pak Lah dan “menantu”nya!

10 thoughts on “LKY: Sahabat Nik Aziz yang kurang ajar..!!!

 • September 18, 2010 at 4:53 AM
  Permalink

  busuk hati LKY sama ler dgn busuk hati kaum nya di negara ini.. kepimpinan melayu kena betul2 tegas sebab kaum LKY di negara ini bukan ada pantang dan larang malah masih ramai yang tiada kepercayaan agama.. budha atau kristian tu hanya title saja. semua sapu bersih..kalau tiada undang2 , manusia pun mereka makan buat ubat.. yang mereka piirkan hanyalah keuntungan.. tarak wang mati lorrr .. Harap PM 1malaya kena pikir habit2 lorrrr..sebab ramai ahli umno dah mula meluat lorrr

  Reply
 • September 18, 2010 at 7:43 AM
  Permalink

  Apa yang dicemburunya pun tak tahu, tiba-tiba buat statement mengutuk kita…yang dia tu mabuk kuasa sampai la masih taknak lepas jawatan tu apahal? Menteri Mentorla, Menteri Kanan la…

  hampeh

  Reply
 • September 18, 2010 at 8:24 AM
  Permalink

  Sebenarnya LKY ini ada pelan jangka panjang. Selagi BN tak jatuh LKY akan terus berusaha membantu DAP, PKR dan PAS. Tujuan nya satu, agar Malaysia akan jadi Singapore Malaysia. Pak turut Sinapore lah! Apa Singapore kata Malaysia kena ikut. Sebab tu lah penting LKY ni cuba rosakkan imej Malaysia dimerata dunia agar cepat sikit BN jatuh dan senang lah Singapore nak ajar Malaysia cara berjalan. Singapore tu kan kecil, tanah mahal dan dah bertambah sempit, air pun tak ada, minyak pun tak ada, balak pun tak ada.Kena bergantung pada ekonomi negara orang untuk maju. kalau Malaysia, Indonesia tak berdagang denganya, dia nak maju ekonomi macamana. Hendak tak hendak kena lah dok perjatuhkan imej Malaysia. Yang lebih kurang ajar sebenarnya ada DAP,PKR dan PAS. Sokongan mereka kepada secara membabi buta idea LKY ni lah meyebabkan LKY lebih berani mengecam Malaysia. PAS tu jahat dan tamak kuasa sehingga sanggup perjudikan nasib orang melayu dengan meyokong DAP yang secara tak langsung meyokong PAP atau LKY. Begitu hina Nik Nyanyuk tu sehingga sanggup bergambar dan menunjuk ibu jari tangan tanda bagus..Kerajaan juga kena cari bukti yang DAP bersekutu dengan PAP dan haramkan parti ni dari politik kerana niat ‘mengSINGAPOREkan’ Malaysia.

  Reply
 • September 18, 2010 at 8:54 AM
  Permalink

  Itulah Pemimpin yang disanjung oleh Kebanyakkan Orang Cina di Malaysia dan segelintir pembontot-pembontot Melayu Hampass dan PKR, malah ramai rakyat Singapura sendiri yang tidak menyukai pemimpin ini. Dari pengalaman saya semasa melawat beberapa negara saya telah temui ramai rakyat Singapura yang berhijrah ke Australia dan beberapa negara lain bekerja di sana kerana tidak menyukai dasar Orang Tua gila ini. Jadi saya tidak faham kenapa Nik Aziz Orang Kuat Hampass begitu taksud kepada pengacau ini? Lim Kit Siang dan Lim Guang Eng sudah pasti menjadikan Orang Tua Gila ini sebagai Mentor kononnya Singapura berjaya tetapi KOSONG. Tak perlulah kerana hendak menutup kelemahan diri sendiri dengan apa yang berlaku di Singapura tetiba menjadikan Malaysia sebagai kambing hitamnya.

  Reply
 • September 18, 2010 at 1:43 PM
  Permalink

  LKY ni berjiwa besar sekiranya dia dapat hapuskan UMNO melalui proksi si Kitol Munafik bersama dengan puak-puak pak kadok PIS maka segala rancangan beliau untuk menguasai Malaysia menerusi DAP pasti akan berjaya. Master plan sudah ada hanya orang bodoh sahaja kondem negara jiran tanpa sebarang agenda.

  Reply
 • September 18, 2010 at 2:50 PM
  Permalink

  LKY ni antara BABI TUA aka ejen Yahudi Asia yang masih idup..
  DAP-PAP ini bersembunyi menggunakan meritrokrasi untuk menjalankan agenda cauvanism, racism dan ultra kiasu Cina secara terancang!! Resources Singapura amat terhad..tanah sudah tiada lagi.. so whtever pn.. diorg mesti pkir cmne nk kuasai Tanah Semenanjung Melayu ini..
  So kuda bodoh bahlu seperti PAS PKR adalah tunggangan terbaik DAP-PAP
  kl tdk..kenapa BABI TUA KUTUK LKY ini sanggup pegi jmpe Nik Ajis Al-Najisi di Kelate..
  negeri mundur lg kotor jijik itu..sekadar nk jmpe ‘tok guru’? baik die jumpe Pope..xde minat pn die gn Islam..malah bermusuh lgi ade la..
  so dr situ kita leh tgk cmne agneda saraf DAP sedang digerakkan untuk semua ini..
  tibe2 Cina Kapir Babi DAP Laknat ini trign nak masuk Masjid..menghina institusi rumah ibadah Islam secara terang.. akhirnya Anjing Pecacai PAS ini jadi perisai membela kafir2 laknat ini..
  nak mudah sje nk tndukkn Melayu dn Islam di tanah Melayu ini..

  kaum pendatang Cina ini boleh menundukkan kuasa Melayu disebbka WANG!!
  Melayu plak pntang jumpa WANG..WANITA..KUASA…habis semuanya tanah.maruh digolok gadai
  itulah bangsa Melayu..
  next maybe Pulau ‘Penang’ kot.. see it..

  Reply
 • September 18, 2010 at 2:51 PM
  Permalink

  Orang yang suka berkawan dengan setan tu sebenarnya dia pun setan.

  Reply
 • September 19, 2010 at 12:50 AM
  Permalink

  ejen setan=yahudi
  ejen yahudi barat = USA
  ejen Yahudi Asia = Singapura
  Singapura = Lee Kuan Yuew
  Sahabat Nik Aziz =Lee Kuan Yew = Sahabat Yahudi = Sahabat Syaitan

  wow..equation menarik

  Reply
 • September 19, 2010 at 2:05 PM
  Permalink

  INGAT INI SAMPAI BILA BILA=====PASPKR BOSS NYA DAP. DAP BOSS NYA PAP .PAP ITU TANGAN KANAN @ TALIBARUT ISRAEL PALING TEGAR.SEBAHGIAN DARI SENJATA ISRAEL YANG DI GUNAKAN UNTUK MEMBUNUH SAUDARA KITA RAKYAT PALESTINE DIHASILKAN DI SINGAPURA.

  Reply
 • September 19, 2010 at 9:59 PM
  Permalink

  menteri mentor cina tua kutuk lee kuan yuew, takut selepas dia mampos singapore akan dipinggikan, itu sebab dilantik dia menteri mantor kerana tiada kepecayaan akan kebolehan rakyat dia sendiri memimpin singapore,
  sekarang dalam usianya yang dah nak sampai ketahap mampos bertambahlah kebimbangannya lebih2 lagi MALAYSIA semakin pesat membangun
  nyanyuknya semakin bertambah bila dah tua sama dengan sahabatnya nekjis.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.