8 thoughts on “Cerita Rakyat

 • September 25, 2010 at 2:01 AM
  Permalink

  ini lebih kepada cerita dongeng dan imiginasi tinggi si anwar

  Reply
 • September 25, 2010 at 10:22 AM
  Permalink

  *Banyak kali pulak aku post comment ni, tapi suke hati aku laa kan* haha

  PKR tidak/bukan utk perjuangkan org Melayu:-
  1. Hanya utk merealisasikan cita2 peribadi pemimpin mereka utk menjadi perdana menteri. (maklum laa dulu tak sempat nak naik stage pakai crown kahkahakah :P)
  2. Perjuangannya bukan untuk bangsa, agama dan negara tapi utk jadi perdana menteri.
  3. DSAI menggunakan pakatan utk merialisasikan cita-citanya utk jadi perdana menteri.
  4. DSAI kuat berangan!

  Mungkin sumbangan kecil yang dapat kita lakukan ialah dengan memastikan 80% isi rumah kita menyokong UMNO/BN. Ini penting, kerana didalam kelompok kecil lebih mudah untuk dipengaruhi. Concept “one-to-one” talk lebih efektif daripada berceramah dihadapan 100 orang. Moga2 Kerajaan BN kembali kuat seperti dahulu..

  Kepada rakyat MALAYSIA yang bijak pandai, janganlah kamu terpedaya dgn ape yg dilakukan oleh PR. Bukalah mata/telinga anda besar2. Mereka hanya utk menjatuhkan BN dari tampuk pemerintahan negara. Sayangilah bumi berdaulat ini, sebelum ia terlambat!! Nanti bangsa lain dah naik, Melayu ditindas, baru semua tau langit tinggi rendah.. Tapi sayang.. itu semua dah terlambat!

  Reply
 • September 25, 2010 at 11:36 AM
  Permalink

  Fahaman/pengaruh DSAI kukuh di kalangan rakan PR-nya iaitu PAS & DAP. Setiap tindakan Anwar akan direstui DAP, dan PAS mencipta pelbagai fatwa dan dalil untuk ‘menghalalkan’ perbuatan tersebut!

  Ahli PKR sekarang jadi Pak-Turut dan tak brani membantah apa jua keputusan dan kehendak DSAI. Kita tengok isu perlantikan Azmin-Zaid.. Kita tengok siapa yang kena~ hahahaha.. Team Anwar yg menang ker.. ataupun Team Azizah/Izzah yang menang hehehehe.. mari kita saksikan drama PKR ini 😀

  Reply
 • September 25, 2010 at 11:51 AM
  Permalink

  DSAI, isterinya Wan Azizah dan anaknya Nurul Izzah, dan mungkin anak menantunya pula akan dibawa masuk untuk memegang jawatan tinggi dalam PKR!

  Sebab itu skarang samada DSAI ataupun pemimpin PR yg lain tidak lagi berani mengungkit isu nepotisme, kroni etc… Ini kerana apa tuduhan mereka sebelum ini terhadap BN sudah terkena batang hidung sendiri… isk isk isk.. DSAI = cakap tak serupa bikin!

  Reply
 • September 26, 2010 at 12:30 AM
  Permalink

  Riwayat Si Kitul Moden bersama Pak Kadok yang disokong oleh puak-puak bukit berangan nak perentah negara. Pak Kadok yang tidak berbangga sebagai Melayu kerana sayangkan puak-puak bukit yang disangka akan menjadi penyokong kuatnya mempertaruhkan maruahnya kerana terlalu percaya kepada si Kitul.

  Reply
  • September 27, 2010 at 8:23 AM
   Permalink

   Puak2 bukit tuh hanya mempergunakan Melayu PAS/DAP sahaja..
   Mereka mempunyai simbiosis r’ship.. tunggu laa kalau PR ditakdirkan menang.. Pasti huru hara Msia ni.. PR akan berebut kuasa sesama sendiri. Lihat sajalah dalam pencalonan PKR sekarang ini…

   Reply
 • September 27, 2010 at 9:05 AM
  Permalink

  ishhh…aku tak suka betul orang jenis perasan ni…

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.